Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa verliest in zestiende finales

Tjon En Fa verliest in zestiende finales

26/01/2020 13:36 - Terence Oosterwolde

Tjon En Fa verliest in zestiende finales

Jaïr Tjon En Fa werd in de zestiende finales verslagen. Foto: Guy Swarbrick  

PARAMARIBO - In de laatste World Cup-race van het seizoen is de Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa in de zestiende finales gestrand. Hij werd zondag in het Canadese Milton uitgeschakeld door Quincy Alexander van Trinidad en Tobago.

De Caribische renners waren na de kwalificatie in heat twee van de zestiende finales aan elkaar gekoppeld. Met een gemiddelde snelheid van 68,5 kilometer per uur won Alexander de race in 10,511 seconden. Hij passeerde de meet met een nipte voorsprong van 0,044 seconden op de Surinamer, die door ziekte (koorts en hoofdpijn) fysiek niet 100 procent was.

In de kwalificatie (dertig renners) had Tjon En Fa de zesde tijd (9,808 seconden) neergezet. Alexander had met zijn 10,2 seconden de 27ste tijd geregistreerd en was nog net doorgedrongen tot de zestiende finales. Daarvoor plaatsten 24 van de dertig deelnemers zich. Pavel Vorzhev en Matteo Bianchi, 29ste en dertigste, kwamen niet uit de kwalificatie.

De Pool Mateusz Rudyk was de snelste in de kwalificatie: 9,657 seconden. Samen met Quentin Caleyron van Frankrijk (9,665), de Canadees Nick Wammes (9,755) en Yuta Obara van Japan (9,777) plaatste Rudyk zich automatisch voor de achtste finales. De Pool heeft eerder de World Cup-races van Cambridge en Brisbane op zijn naam geschreven.

De UCI Track Cycling World Cup (Wereldbeker baanwielrennen) bestaat uit zes races. Met uitzondering van de openingswedstrijd in Minsk (1-3 november), heeft Tjon En Fa in allemaal geparticipeerd. In Glasgow (10 november) werd hij achtste, in Hongkong (1 december) zesde, in Cambridge (8 december) negende en in Brisbane (15 december) vierde.

De 26-jarige Tjon En Fa, Surinaamse Sportman van het jaar 2019, bezet momenteel de vierde plaats op de wereldranglijst met 2.465 punten. De Nederlander Harrie Lavreysen (3.470) voert de ranking aan, gevolgd door landgenoot Jeffrey Hoogland (3.295) en Rudyk (3.225). Lavreysen won de eerste drie races van het World Cup-seizoen. Hoogland pakte steeds zilver.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina