Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kwinti’s ontstemd over houtondernemer

Kwinti’s ontstemd over ontbossing door houtondernemer

25/01/2020 08:01 - Gilliamo Orban

Zwaar transport is sinds 25 november niet toegestaan op de 200 meter lange brug bij Witagron. Een ondernemer zou vanuit een nabijgelegen landingsplaats houtblokken over de brug hebben vervoerd.

Zwaar transport is sinds 25 november niet toegestaan op de 200 meter lange brug bij Witagron. Een ondernemer zou vanuit een nabijgelegen landingsplaats houtblokken over de brug hebben vervoerd.   Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoofdkapitein Melvin Clemens van de Kwinti’s is boos omdat er toestemming is gegeven aan een houtondernemer om een landingsplaats op te zetten nabij de brug van Witagron. Het traditionele gezag is volgens hem niet gekend.

"We zijn onlangs verrast met een graafmachine die aan het ontbossen was, maar dat mag niet zomaar. Er moet eerst met ons gesproken worden", reageert hij tegenover de Ware Tijd. Het gaat om een plek langs de Coppenamerivier aan de overzijde van Witagron. 

De werknemer van de houtondernemer heeft de aanzegging om de werkzaamheden te stoppen opgevolgd en is met de graafmachine vertrokken, zegt Clemens. Reggy Jozefzoon, een andere houtondernemer die van het dorp is, is ook boos over de toestemming aan zijn collega.

"Het gaat om ons bos en toch wil deze ondernemer dat we een pas moeten hebben om in ons gebied te komen. Dit pikken we niet en ze hoeven niet meer met de graafmachine naar de plek te komen."

Jozefzoon zegt ook dat de betreffende ondernemer houtblokken over de brug vervoert, terwijl dat verboden is. Jozefzoon en Clemens zijn ervan overtuigd dat districtscommissaris Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename meer móét weten van het opzetten van de landingsplaats.

De burgervader zegt echter tegen de krant dat hij niet weet dat een houtondernemer bezig was met werkzaamheden. Hij geeft aan dat de brug nog steeds gesloten is voor zwaar transport. Mettendaf weet dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) voorbereidingen treft om de oeververbinding te renoveren.

"Wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd, zal er helemaal geen verkeer over de brug kunnen. Voertuigen en personen zullen met een ponton worden overgezet. Misschien was OWT&C in dat kader bezig om een plek te ontbossen", is zijn verklaring over de werkzaamheden van de houtondernemer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina