Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bolletjesslikker: ‘Ik had geen andere keus’

Bolletjesslikker: ‘Ik had geen andere keus’

25/01/2020 09:58 - Van onze redactie

Bolletjesslikker: ‘Ik had geen andere keus’

 

PARAMARIBO - Rechter Lydia Ravenberg viel bijna om van verbazing toen Reguillo C. donderdag vertelde waarom hij cocaïne wilde smokkelen naar Nederland. “Ik weet dat wat ik heb gedaan niet goed is, maar ik had geen andere keus”, zei hij. De verdachte is op 12 oktober vorig jaar op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden toen bleek dat hij bolletjes had geslikt. Door zijn zenuwachtige houding viel hij door de mand.

In de visitatiekamer van de luchthaven bleek dat hij 115 bolletjes cocaïne met een totaal gewicht van 1.186 gram in zijn lichaam had. Reguillo C. verklaarde dat hij van ene Marcos, een Braziliaan, geld moest ontvangen. Die vroeg of hij met drugs mocht betalen. De verdachte stelde dat hij hierdoor geen andere keus had dan akkoord te gaan.

Op de vraag wie zijn vliegticket heeft bekostigd, zei Reguillo C. dat hij en zijn moeder dat samen hebben gedaan. Hij reageerde ontkennend toen de rechter hem vroeg of hij is gedwongen om de drugs te smokkelen. "Dan kunt u niet zeggen dat u geen andere keus had. Wat we allemaal doen in ons leven, bepalen wij zelf", sprak ze vermanend.

In zijn laatste woord betuigde de verdachte spijt. Raadsvrouw Theresia Roos vroeg de rechter om hem een gouden kans te geven. Ze voerde aan dat haar cliënt voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie en dat hij heeft bekend. De advocaat vroeg om een lagere straf dan het Openbaar Ministerie heeft geëist, omdat de vrouw van de verdachte pas is bevallen en hij bij haar wil zijn.

De rechter vonniste de man echter conform de eis. Hij kreeg achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Ze vorderde daarnaast een boete van SRD 6.000 te vervangen met zes maanden hechtenis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina