Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AANGEBODEN: SDU over Chinees Nieuwjaar

AANGEBODEN: SDU-boodschap bij Chinees Nieuwjaar

25/01/2020 06:11

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

Een felicitatie hier, een felicitatie daar. Lekker Chinees eten is in elk Chinees restaurant te vinden.Vuurwerk wordt afgeschoten, overal hangen prachtige rode lampionnen. Sommigen hebben een lichtje erin. Vandaag vieren wij het het Chinese Nieuwjaar, het welbekende lentefeest dat jaarlijks wordt gehouden op de eerste nieuwe maan van het jaar.

Dit jaar is een bijzonder jaar; het Jaar van de Rat. De rat is het eerste dier van de Chinese dierenriem. De rat heeft een aantal positieve kenmerken die wij kunnen meenemen als samenleving, waaronder eerlijkheid, gevoel voor humeur, rust en charme. Deze eigenschappen zijn nodig om ons geliefd Suriname tot een welvarende natie te maken. Zonder rust is er geen positieve ontwikkeling.

De minder goede eigenschappen van de rat moeten wij dan ook geen kans geven. Deze zijn koppigheid, agressiviteit en egoïsme. Als mens moeten wij naar elkaar kunnen luisteren en elkaar met meer liefde bejegenen. Zo zal er een goede basis ontstaan voor een gezonde samenwerking onder ons. De Sociaal Democratische Unie (SDU) wenst hierbij de totale Surinaamse bevolking en in het bijzonder onze Chinese broeders en zusters een gelukkig Nieuwjaar toe. Het kan en het moet anders.

Mediateam SDU

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina