Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Styx trekt seriestand in evenwicht

Zaalvoetbalplay-off: Styx trekt seriestand in evenwicht

24/01/2020 22:36 - Marciano Millerson

Een spelmoment uit de wedstrijd.

Een spelmoment uit de wedstrijd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Zaalvoetbalkampioen Styx en The Lions spelen zondag een beslissende game 3 voor een plek in de hoofdklassefinale. De titelverdediger trok donderdagavond in de Anthony Nesty Sporthal na een spannend tactisch onderonsje de seriestand gelijk door met 3-1 te zegevieren.

In aanloop naar de beslissingswedstrijd zegt The Lions-coach Stanley Lamsberg dat zijn ploeg tot rust zal moeten komen en evalueren. "Wat vaststaat is dat wij zondag komen spelen om alsnog een kans te maken op die finaleplaats." Kevin Pandooi, die een sterke wedstrijd keepte voor Styx, houdt het kort. "Zondag gaan wij voor winst."

Of hij weer onder de lat zou staan, wist hij niet direct. "Dat bepaalt de trainer." Ploegen neutraliseerden elkaar donderdag geruime tijd, maar Styx sprong efficiënter om met zijn kansen omsprong. "De mindset vanavond was om te winnen", aldus Pandooi. Nadat hij in de eerste wedstrijd nog aan de kant was gehouden, keepte hij de sterren van de hemel.

Virbian Walker startte in het doel in de eerste partij, maar werd na een zwakke indruk vervangen door Serge Hasselnook. "Wij hebben drie keepers en hebben één band, vormen één stem en vuist. Als de ene het niet kan, dan springt de andere in", aldus Pandooi.

Lamsberg was teleurgesteld na afloop. "Het is een simpele wedstrijd geworden van wie niet scoort kan niet winnen." De coach baalde van de vele gemiste kansen van zijn team. "Styx heeft zijn kansen beter afgerond." Aan de andere kant was Pandooi een doorn in het oog van The Lions met talrijke reddingen, waarmee hij de tegenstander van het scoren afhield.

Hoewel hij toegaf dat Pandooi sterk was, vond Lamsberg toch dat zijn team beter met de kansen moest zijn omgesprongen. De oefenmeester wees op het gebrek aan iemand in de kop, die de bal kon vasthouden in afwachting op de aansluiting.

Nazario Doesburg (tweemaal) en Emilio Limon scoorden voor Styx. Giovanni Waal redde de eer van The Lions. FCB won in de eerste klasse met 3-1 van Chape en schreef de best-of-threeserie met 2-0 op zijn naam. In de tweede klasse boekte All Stars 2 een krappe 5-4 overwinning op Castilla 5-4 en plaatste het team zich voor de volgende ronde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina