Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Straks stuurt u me ook nog naar de markt'

'Straks stuurt u me ook nog naar de markt'

24/01/2020 07:59 - Van onze redactie

'Straks stuurt u me ook nog naar de markt'

 

PARAMARIBO - Peter A. die verdacht wordt van seksueel misbruik van drie minderjarige meisjes, plaatste donderdag vraagtekens bij documenten waarover het Openbaar Ministerie beschikt, met een overzicht van straffen die hij in het buitenland heeft uitgezeten. Hij wilde weten waar een van de documenten vandaan komt. “Hoe is het derde blad terechtgekomen in het dossier?’, vroeg hij aan officier van justitie Claudia Bruining.

De man wilde rechter Lydia Ravenberg een document geven dat hij bij zich had, maar ze heeft dat niet geaccepteerd en wees erop dat wat de autoriteiten in Nederland hebben doorgestuurd authentiek en dus bruikbaar is. Ze raakte duidelijk geïrriteerd toen Peter A. haar 'stuurde' om deze en gene pagina door te nemen. "Straks stuurt u me ook nog naar de markt", zei ze geïrriteerd.

Tussen 2000 en 2006 zou A. zijn toen minderjarige zus en twee minderjarige nichtjes seksueel hebben misbruikt. Daarbij zou hij de meisjes hebben besmet met hiv. Een van de slachtoffers was gisteren aanwezig op de zitting. Peter A. zegt hierop dat hij er destijds niet van op de hoogte was dat hij besmet is.

Op een vorige zitting heeft hij verklaard dat hij daar pas achter kwam na een hiv-test in de gevangenis. Hij vertelde toen ook dat hij tussen 2000 en 2005 in de gevangenis was in Europa voor drugstransport, waardoor hij onmogelijk in Suriname kon zijn geweest. De rechter confronteerde hem met documenten van instellingen in Nederland waar hij zijn straf voor drugstransport heeft uitgezeten. Daaruit blijkt dat hij niet voortdurend in de cel heeft gezeten. 

De rechter heeft de verdere behandeling van de zaak uitgesteld naar 13 februari voor nader verhoor van de verdachte door zijn advocaten. Ook zal via een medische test worden nagegaan of de slachtoffers zijn geïnfecteerd met hetzelfde type virus als dat van de verdachte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina