Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zorgen om risicoanalyse Suriname

Zorgen om risicoanalyse Suriname

21/01/2020 10:36 - Ivan Cairo

Projectcoördinator van het National Risk Assessment, Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat de uitvoering van het project volgens plan verloopt.

Projectcoördinator van het National Risk Assessment, Jennifer van Dijk-Silos, zegt dat de uitvoering van het project volgens plan verloopt. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het schandaal bij de Centrale Bank waarbij governor Robert van Trikt en waarnemend governor Ingeborg Geduld-Nijman hun ontslag hebben ingediend, mag geen negatieve invloed hebben op het National Risk Assessment (NRA). Dat vindt projectcoördinator Jennifer van Dijk-Silos.

"Naar mijn mening mag en kan de problematiek bij de Centrale Bank geen nadelige gevolgen hiervoor hebben", zegt ze tegen de Ware Tijd. Van Dijk-Silos heeft van de autoriteiten nog geen officiële informatie gekregen over wat zich momenteel bij de moederbank afspeelt.

De projectcoördinator geeft desgevraagd aan dat Suriname op spoor zit om te voldoen aan de eisen en door de risicoanalyse te komen. "Er zijn geen grote hobbels, wel hobbeltjes die we zullen overwinnen. In maart wordt begonnen met een risicoanalyse, de eindfase. We zijn dus wel op schema."

Uit verschillende kringen is met bezorgdheid gereageerd op de perikelen bij de moederbank. Gevreesd wordt dat ze hun weerslag zullen hebben op de NRA, aangezien de bank een vooraanstaande rol vervult bij de maatregelen die getroffen dienen te worden.

Intussen is bekend dat nog twee andere functionarissen, van wie de namen niet zijn genoemd, vermoedelijk met ontslag gaan omdat zij betrokken zijn bij een leenoverkomst voor de aankoop van een luxe privé-auto voor de governor. Er zou sprake zijn van antidatering van de leenovereenkomst, die uiteindelijk door Geduld-Nijman zou zijn gesanctioneerd.

Van verschillende bronnen wordt vernomen dat de autoriteiten overwegen het Openbaar Ministerie in te schakelen om een strafrechtelijk onderzoek te doen naar de vermeende onregelmatigheden. Vorige week maakte de raad van toezicht bekend dat onderzoek wordt gedaan naar vermoedelijke misstanden. Tot nu toe is vanuit de regering nog geen enkele inhoudelijke mededeling gedaan omtrent de situatie bij de bank.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina