Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U14-tennissters verliezen nipt van Panama

U14-tennissters verliezen nipt van Panama

21/01/2020 01:22 - Marciano Millerson

Van links naar rechts: Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij, coach Yannick Goede en Marisol van der Zwart.

Van links naar rechts: Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij, coach Yannick Goede en Marisol van der Zwart. Foto: Surinaamse Tennisbond  

PARAMARIBO - Het U14-meisjesteam heeft maandag zijn laatste groepsontmoeting in de pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition in Santo Domingo verloren. Suriname verloor in een spannend treffen nipt van Panama; 1-2. Beide landen verloren eerder van groepswinnaar Puerto Rico met 0-3.

De onderlinge strijd tussen de verliezers zou de doorslag moeten brengen voor een plek in de main draw (winnaarsronde). Suriname komt dinsdag in de verliezersronde uit tegen Curaçao. 

Marisol van der Zwart verloor in het enkelspel van Lia Calderon met 0-6, 1-6. Sarah Lumsden trok de score in een spannende strijd in evenwicht door Liz Acre te verslaan met 5-7, 7-5 en 6-1. De dubbelontmoeting tussen Lumsden/Guilliane Koelemaij en Acre/Calderon bracht de doorslag voor het Centraal-Amerikaanse land dat met tweemaal 4-6 zegevierde.

"De eerste pot hebben we verloren vanwege zenuwen", zegt coach Yannick Goede vanuit de Dominicaanse Republiek. "Wij hadden ze bijna te pakken, maar de belangrijke punten verloren wij op nippertje", verzucht de oefenmeester.

"De meisjes waren opgewassen tegen de Panamezen. Er werd gevochten voor elke punt." Volgens Goede heeft hij al een analyse van Curaçao gemaakt. "Ik heb de tactieken al een beetje besproken met de meisjes en dinsdag gaan we ervoor."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina