Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik weet niet van wie de drugs zijn’

‘Ik weet niet van wie de drugs zijn’

21/01/2020 21:59 - Van onze redactie

‘Ik weet niet van wie de drugs zijn’

 

PARAMARIBO - Er is maandag niet veel uit de zaak van de Franse drugsverdachte Savrane T. gekomen. Hij beweerde net als twee weken geleden niets af te weten van de zeven kilo cocaïne die in zijn koffer is aangetroffen. “Ik weet niet van wie de drugs zijn”, klonk hij heel serieus op vragen van rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew.

De man probeerde op 1 oktober 2019 cocaïne via de Johan Adolf Pengel-luchthaven uit Suriname te smokkelen maar werd betrapt. Bij de politie heeft Savrane T. wel toegegeven. Hij heeft zelfs verklaard dat de drugs door een Hindostaanse man zijn verstrekt, maar kwam terug op die verklaring. "Ik was onder druk gezet door de politie. Ze hebben mij bedreigd waardoor ik zomaar dingen heb gezegd."

Op de vraag of hij ook bij de rechter-commissaris bedreigd is, zei hij dat hij niets verstond van wat er gezegd werd. Er was op die dag geen tolk aanwezig waardoor er in het Sranan is gecommuniceerd. "Ik verstond niet alles", zei hij. De rechter heeft de zaak uitgesteld naar 2 maart. Dan doet de openbare aanklager een strafvoorstel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina