Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Tribute to Sisa Agi een succes'

'Tribute to Sisa Agi een succes'

20/01/2020 08:14 - Naomi Hoever

Veel publiek kwam naar Waka Pasi voor de ‘Tribute to Sisa Agie'.

Veel publiek kwam naar Waka Pasi voor de ‘Tribute to Sisa Agie'. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Initiatiefnemer Ivan Summerville, van 'Give Thanks: Tribute to Sisa Agi' spreekt van een succes en geslaagde activiteit als gekeken wordt naar de opkomst zondag te Waka Pasi, in de Palmentuin. Dezelfde mening deelt ondersteuner Cyriel van The More Love Band. "Alle opbrengsten willen we doneren aan 'mama' Agi."

Cyriel zegt dat de donaties zullen worden besteed aan een rolstoel, rustbed, toiletartikelen en medische kosten. Hij is lovend over de artiesten die deze activiteit Pro deo hebben ondersteund. "We moeten meer liefde in zaken stoppen. Dan komt het zeker goed."

Samen met Stichting Dja Dja Uma Tide is de show opgezet als fundraising om Agnes 'Sisa Agi' Nagie te ondersteunen. Na een beroerte in november, is zij halfzijdig verlamd. De Faluma-zangeres heeft het financieel moeilijk, vooral omdat zij nu in een verzorgingstehuis woont.

Volgens Summerville viel de opkomst zondag vóór zonsondergang tegen, maar rond zes uur zei hij: "Voor nu kunnen we aangeven dat het een succes is." Op dat moment waren sommige stands ook al uitverkocht. Hij is verheugd over de bijdrage van artiesten. "Ik ben blij met het gebaar dat de aanwezigen doen, dat zij achter 'Sisa Agi' staan."

Summerville zegt dat een vijfde deel van de opbrengsten van de stands wordt gedoneerd aan de zangeres. Hiermee zal getracht worden om de huur bij zorgcentrum 'Libi Makandra' te bekostigen. De huur is SRD 2.000 per maand. Staatszender STVS betaalt de huur van twee maanden en Edgar Dikan, minister van Regionale Ontwikkeling, die persoonlijk aanwezig was, heeft ook toegezegd een maand huur voor zijn rekening te nemen.

Summerville: "Wij moeten kijken hoeveel de opbrengst is om de overige maanden te dekken." Lucille Hardenberg van Stichting Dja Dja Uma Tide zegt dat haar organisatie er één is van vrouwen die minderbedeelde vrouwen en gezinnen ondersteunt. "Sisa Agi is een dyadya uma van onze samenleving", zegt Hardenberg. De organisatoren zullen met de twee zonen van de zieke over de bestemming van het geld praten.

Opvallend was de afwezigheid van leden van Ai Sa Si, de kaskawiformatie die samen met Sisa Agi furore maakte. Tijdens de optredens belde een voormalig bandlid uit Nederland met een familielid om zijn ondersteuning toe te zeggen. Op een vraag van de Ware Tijd antwoordde een zoon dat zijn moeder de band niet met ruzie heeft verlaten. Hij voegde eraan toe dat de bandleden wel op de hoogte zijn van haar situatie.

Vóór aanvang van de activiteit heeft de 57-jarige Nagi in Libi Makandra een ruiker en fruitmand ontvangen van Dja Dja Uma Tide. De benefietactiviteit is ondersteund door Lime Band, Prince Wimpa en Ace Woodband, Enver Panka en OG Sensation, Emanuel Pinas, Cyriel en The More Love Band en anderen. Pukusjani was master of ceremonies.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina