Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'CBvS moet valutakoers stabiel houden’

Maatregelen treffen om valutakoers stabiel te houden

20/01/2020 20:45

Maatregelen treffen om valutakoers stabiel te houden

 

PARAMARIBO - Het treffen van maatregelen om de vreemde valutakoers stabiel te houden, is één van de belangrijke zaken waaraan de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aandacht moet besteden. Die mening ventileerde de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) zondag bij een gesprek met Financiënminister Gillmore Hoefdraad en Vijay Kirpalani, voorzitter van de raad van toezicht.

Het SBV-bestuur is door de twee functionarissen geïnformeerd over de ontstane situatie bij de moederbank en de stappen die worden genomen om de situatie te stabiliseren. Andere punten die de SBV aandroeg, waren het veilig houden van de kasreserves die de commerciële banken onder het beheer van de moederbank hebben geplaatst en voortzetting van de ondersteuning door de CBvS bij de National Risk Assessment.

Hoefdraad en Kirpalani beloofden op "zeer korte termijn" weer met de SBV te overleggen over de vervolgstappen. In de maandag uitgegeven verklaring verzekert de Surinaamse Bankiersvereniging het publiek dat zij de ontwikkelingen nauwgezet zal volgen en in overleg blijft met de autoriteiten, "zodat de stabiliteit van het financiële systeem en uw vertrouwen in dit systeem blijft".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina