Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waka Pasi in beweging voor Sisa Agi

Waka Pasi in beweging voor Sisa Agi

19/01/2020 16:22 - Naomi Hoever

Deze kok maakt een portie eten klaar voor een bezoeker tijdens de fundraisingsactie voor kawinazangeres 'Sisa Agi'.

Deze kok maakt een portie eten klaar voor een bezoeker tijdens de fundraisingsactie voor kawinazangeres 'Sisa Agi'. Foto: Alston San A Jong  

PARAMARIBO - Het is een komen en gaan van mensen zondag te 'Waka Pasi' in de Palmentuin. De bezoekers ondersteunen het initiatief van sportjournalist Ivan Summerville, Cyriel & The More Love Band en stichting Djadja Uma Tide. Er is een cook-out gaande en een open podium waar artiesten zullen optreden. De opbrengsten zijn bestemd voor Agnes 'Sisa Agi' Nagie die sinds kort hulpbehoevend is.

Na een beroerte gaat de kawinazangeres nu verlamd aan haar rechterzijde door het leven. Nadat zij haar noodkreet via de media had laten horen, hebben de initiatiefnemers hierop ingespeeld. Lucille Hardenberg, voorzitter van Djadja Uma Tide, zegt dat ze tevreden is met de opkomst. Eerder op de dag heeft de stichting een ruiker en een fruitmand bezorgd aan Sisa Agi in Libi Makandra, het zorgtehuis waar ze nu woont.

Het publiek kan een financiële bijdrage doen in de donatiebox. 'Djadja Uma Tide' zal een enveloppe met inhoud in de box deponeren. Hoe groot het bedrag is wil Hardenberg nog niet kwijt. Onder de aanwezigen bevinden zich de artiesten Tjatjie, Benjamin Fayah, Baaka Dimi en Pukusjani. Ook de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, is erbij.

Tjatjie en Benjamin Fayah beloven een goed optreden te zullen weggeven in de avond. "Deze initiatieven moeten vaker worden ondernomen. We moeten niet wachten op de overheid", zegt Tjatjie. Er zijn stands van Lobi Boto fu Todi, Miracles Sweet Mouth, Regionale Ontwikkeling en Cyriel & The More Love Band. Ook de zonen van 'Sisa Agi', Melvin en Benito Nagie, zijn aanwezig.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina