Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Damkampioenschap met een week uitgesteld

Damkampioenschap met een week uitgesteld

19/01/2020 09:55 - Van onze redactie

Damkampioenschap met een week uitgesteld

Foto: ThinkStock  

PARAMARIBO - De strijd om het Surinaams Kampioenschap Dammen dat dit weekeind zou beginnen is met ruim een week uitgesteld naar dinsdag 28 januari. Dammers kijken enthousiast uit naar dit nationale toernooi dat door perikelen op bestuursniveau binnen de Surinaamse Dambond voor het laatst twee jaar terug gehouden werd.

De bond heeft niet zomaar besloten het toernooi uit te stellen. Voor de nationale krachtmeting wordt altijd een algemene ledenvergadering gehouden. Die ging op 10 januari niet door vanwege quorumgebrek: er waren maar vijf van de elf leden aanwezig. De vergadering is verplaatst naar 17 juni, waardoor ook het toernooi verschoven moest worden.

Op die vergadering met acht lidverenigingen, is uiteindelijk besloten het toernooi op 28 januari van start te laten gaan. Ook het format en de opzet van het toernooi zijn besproken. Zo hebben het bestuur en de leden afgesproken dat Johannes Alfaisie en Guno Burleson vanaf de finale zullen deelnemen. Federatiemeester Alfaisie is titelverdediger en Internationaal Grootmeester Guno Burleson is de semikampioen van 2018. 

Afhankelijk van het aantal spelers dat zich opgeeft voor het toernooi wordt bepaald of er een voorronde én een halve finale aan de eindstrijd vooraf zullen gaan."Bij een deelnemersaantal van vijftig dammers doen we een voorronde met elf speelrondes volgens het roundrobinsysteem én een halve finale van eveneens elf speelrondes, ook volgens dit systeem", zegt de ondervoorzitter van de dambond, Don Carlos Elliot.

Hij verwacht dat er, net als de afgelopen tien jaar, circa dertig spelers aan het toernooi zullen meedoen. In dat geval komt er alleen een voorronde gevolgd door de grote finale, beide van elf speelrondes, volgens het roundrobinsysteem. Uit de voorronde kunnen tien dammers zich kwalificeren voor de eindstrijd. Daar zullen ze samen met Alfaisie en Burleson spelen om de titel.

De voorronde is van 28 januari tot 12 februari waarna de finale van 16 februari tot 1 maart wordt afgewerkt. Het is de bedoeling dat de wedstrijden in het Surinaams Denksport Centrum worden gespeeld maar er moeten nog enkele zaken in orde gemaakt worden. De dambond heeft de AMS als back-uplocatie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina