Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zevenjarig slachtoffer zedenzaak gehoord

Zevenjarig slachtoffer zedenzaak gehoord

17/01/2020 10:59 - Van onze redactie

Zevenjarig slachtoffer zedenzaak gehoord

 

PARAMARIBO - Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft donderdag een zevenjarig meisje dat slachtoffer is in een zedenzaak als getuige gehoord. De 62-jarige Augustinus R. alias ‘Lonka’ wordt ervan verdacht ontucht met haar en haar vijfjarig zusje te hebben gepleegd.

Het meisje vertelde op vragen van de rechter dat ze op 17 juli vorig jaar 's avonds, met haar zusje lag te slapen in de kamer toen ze 'Lonka' ineens naar binnen zag lopen. Hij deed het licht aan, ging vervolgens op haar liggen, vroeg haar om een kusje en vroeg ook of hij met haar geslachtsdeel mocht spelen. Ze weigerde en begon te huilen.

De man vroeg haar aan om niet te huilen en stapte over naar het zusje. Op de vraag van de rechter of hij haar zusje wel heeft aangeraakt, reageerde het meisje bevestigend. Ze zei erbij dat 'Lonka' aan het geslachtsdeel van haar zusje is gegaan. De moeder van de meisjes was op die avond aan het werk en had haar kinderen thuis achtergelaten met een oom die even uit huis was toen 'Lonka' binnenkwam.

De vader van de meisjes is ook als getuige gehoord. Hij kwam via een derde persoon erachter wat zijn kinderen is overkomen. Pas toen hij de moeder, met wie hij geen relatie meer heeft, telefonisch daarmee confronteerde, vertelde ze het. De moeder is op de vorige zitting gehoord als getuige.

Wat het meisje aan de vader heeft verteld, komt in grote lijnen overeen met wat ze donderdag op de zitting zei. De slachtoffers en hun moeder wonen in hetzelfde appartementencomplex als de verdachte. Enkele buurtbewoners hebben verklaard dat het niet de eerste keer is dat 'Lonka' zich schuldig heeft gemaakt aan zulke feiten. Toen de rechter hem daarmee confronteerde, reageerde hij ontkennend. "Noh man. Disi na fosi tron."

De verdachte zegt dat hij een jaar langer in de omgeving woont dan de vrouw en haar kinderen en dat hij geen bemoeienis met hen heeft. "Ik heb nooit met die meisjes gesproken." Hij weet niet waarom ze hem bezwaren. De man bleef consistent in zijn verklaringen en wond zich op sommige momenten op over de beschuldigingen.

'Lonka' zei aan de rechter dat hij hard werkt en 's avonds laat thuis komt. Hij neemt vrijwel direct een bad en gaat naar bed. Hoe het bij anderen is opgekomen om hem ervan te beschuldigen dat hij in de avonduren naar de meisjes is geweest, gaat zijn verstand te boven. De rechter heeft de verdere behandeling van deze zaak verschoven naar 6 februari. Dan zullen er twee getuigen gehoord worden onder wie de werkgever van de man.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen