Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Getuige geïrriteerd door vragen van advocaat

Getuige geïrriteerd door vragen van advocaat

15/01/2020 04:12 - Van onze redactie

Getuige geïrriteerd door vragen van advocaat

 

PARAMARIBO - Advocaat Irvin Kanhai heeft dinsdag het bloed onder de nagels van een getuige gehaald in een verduisteringszaak. Ze raakte danig geïrriteerd door zijn vragen. “Ik voel me beladen en beledigd, zeker met de opmerkingen die de advocaat maakt.”

Rechter Duncan Nanhoe probeerde haar op haar gemak te stellen: "u moet zich niet druk maken over de dingen die hij zegt. U moet alleen naar de vragen luisteren. De rest mag het ene oor in en het andere uit." 

De getuige volgde dat advies op, maar door de kritische vragen van de advocaat was te zien dat ze niet lekker in haar vel zat. "Ik weet het niet," antwoordde ze op een aantal opmerkingen van Kanhai. Na afloop van het verhoor sloeg ze ironisch terug: "Ik wil meneer Kanhai bedanken voor zijn houding. U heeft vandaag bijgedragen aan mijn groei, bedankt!"

De vrouw was opgeroepen om te getuigen tegen Ali B. die op verschillende tijdstippen in 2018 en 2019 grote bedragen heeft verduisterd bij Fernandes Autohandel. Net als de geïrriteerde vrouw hebben twee andere getuigen belastende verklaringen afgelegd tegen hun ex-collega die in totaal ruim 163.000 US dollar zou hebben weggemaakt.

De verdachte zou als verkoper geknoeid hebben in de administratie, waardoor hij een deel van de opbrengsten die via hem binnenkwamen kon pakken. Dat is volgens het onderzoek vaker gebeurt bij de verkoop van tweedehandse voertuigen. Daarnaast heeft hij een auto van het bedrijf zonder toestemming van de leiding meegenomen. Toen hij na twee weken werd betrapt heeft Ali B.de wagen teruggegeven.

De verdachte geeft enkele beschuldigingen toe, maar zegt 'slechts' 16.000 US dollar te hebben weggemaakt. "Ik heb een foutje gemaakt," zei Ali B. toen officier van justitie Rayshree Koendan hem vroeg waarom hij zich het geld heeft toegeëigend. Hoe dat precies is gebeurd wil hij niet vertellen. De openbaar aanklager komt op 17 maart aan het woord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina