Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Serena Williams doneert prijzengeld aan slachtoffers

Serena Williams doneert prijzengeld aan slachtoffers in Australië

12/01/2020 11:13

Serena Williams en haar dochtertje Alexis Olympia.

Serena Williams en haar dochtertje Alexis Olympia. Foto: AFP  

AUCKLAND - Serena Williams heeft voor het eerst in drie jaar weer eens een tennisevenement gewonnen. De Amerikaanse schreef zondag de ASB Classic in Auckland op haar naam en maakte nadien een mooi gebaar door het prijzengeld te doneren aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië.

Williams was op het Nieuw-Zeelandse hardcourt met 6-3, 6-4 te sterk voor Jessica Pegula. De Amerikaanse had anderhalf uur nodig om haar landgenote te verslaan. Voor de 38-jarige Williams is het haar eerste titel na de gewonnen Australian Open-finale van 2017. Daarna haalde ze nog wel vijf keer een eindstrijd, maar zowel op Wimbledon (twee keer), de US Open (twee keer) als in Toronto ging ze daarin onderuit.

Het is voor Williams bovendien de eerste titel na de geboorte van haar dochter in 2017. In totaal staat de teller nu op het indrukwekkende aantal van 73 toernooizeges. Direct na haar gewonnen finale in Nieuw-Zeeland maakte Williams bekend het totale prijzengeld van omgerekend zo'n veertigduizend euro te doneren aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië. "Ik kom al meer dan twintig jaar naar Australië om te tennissen en het doet me pijn om die vreselijke beelden te zien. Zo veel mensen en dieren zijn getroffen. Daarom heb ik besloten al mijn prijzengeld af te staan aan het goede doel."

De titel in Auckland betekent voor Williams een goede generale voor de Australian Open van later deze maand. Ze gaat daar opnieuw op jacht naar haar 24ste Grand Slam-titel, waarmee ze het stokoude record van Margaret Court zou evenaren. In de vrouwendubbelfinale greep Williams naast de titel. Samen met haar beste vriendin Caroline Wozniacki, die haar loopbaan dit jaar beëindigt, verloor ze met 4-6, 4-6 van Asia Muhammad/Taylor Townsend.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina