Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe coalitie gevormd op Sint Maarten

Nieuwe coalitie gevormd op Sint Maarten

12/01/2020 15:37

Nieuwe coalitie gevormd op Sint Maarten

Foto: Knipselkrant-curacao.com  

PHILIPSBURG - Op Sint Maarten hebben zaterdagavond de twee grootste politieke partijen een akkoord getekend. Daarin verklaren National Alliance en de United People's Party een regering te vormen. Ook is er al een verdeling van de ministerposten gemaakt.

National Alliance won de verkiezingen van donderdag met zes zetels. De United People's Party behaalde vier zetels. Daarmee hebben ze een ruime meerderheid in het parlement van vijftien zetels. Beide partijen spelen al langere tijd een grote rol in de politiek op het eiland. Sint Maarten heeft momenteel een interim-regering onder leiding van Silveria Jacobs van de National Alliance.

Jacobs heeft als partijleider namens haar partij het akkoord ondertekend. De UP wordt geleid door Theo Heyiliger. Echter, hij deed niet mee aan de verkiezingen omdat hij verdachte is in een grote corruptiezaak. Zijn vrouw deed wel mee en behaalde als vierde op de lijst de meeste stemmen van de partij. Wel.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina