Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haïti herdenkt tiende verjaardag aardbeving

Haïti herdenkt tiende verjaardag aardbeving

12/01/2020 21:15

Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti.

Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Foto: AFP  

PORT-AU-PRINCE - Haïti heeft zondag stilgestaan bij de verwoestende aardbeving, precies tien jaar geleden. Duizenden mensen woonden speciale herdenkingsdiensten bij in kerken. Ook de president van het land, Jovenel Moïse, legde samen met andere politici een krans. Dat deed hij bij een monument in de hoofdstad Port-au-Prince

Op 12 januari 2010 werd Haïti hard getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,0. Bij de ramp kwamen naar schatting 200.000 mensen om. Ruim 300.000 mensen raakten gewond. Meer dan anderhalf miljoen Haïtianen werden dakloos.

De wederopbouw na de ramp verloopt extreem traag. Nog steeds zijn grote delen van het land niet hersteld van het natuurgeweld. DvnH.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina