Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 433 personen zochten sociale hulp bij DNA

Ruim vierhonderd personen zochten sociale hulp bij DNA

11/01/2020 17:08 - Naomi Hoever

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat 433 personen het parlement vorig jaar hebben aangedaan op zoek naar steun.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat 433 personen het parlement vorig jaar hebben aangedaan op zoek naar steun. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vrijdag een overzicht gepresenteerd van de bezigheden van het parlement in 2019. Onder meer hebben 433 personen het parlement aangedaan op zoek naar steun. 351 daarvan waren vrouwen en de rest mannen. Naast deze aantallen heeft het parlement ook gekeken naar het type probleem.

Bij 208 personen ging het om verschillende sociale problemen en 127 verkeerden in woningnood. Negenendertig klopten aan voor grondproblemen en 21 zochten medische ondersteuning. Verder zijn er 65 commissievergaderingen uitgeschreven waarvan bijna zestig daadwerkelijk zijn belegd. Ook zijn er tweeëntwintig huishoudelijke vergaderingen uitgeschreven waarvan één geen voortgang vond, verder zijn achttien van de 22 openbare commissievergaderingen doorgegaan.

Zevenendertig wetten hebben het parlement bereikt en zesentwintig zijn goedgekeurd. In totaal zijn 104 personen in dienst van het parlement. De live openbare vergaderingen blijken door een groot deel van de samen te worden gevolgd. Vooral via internet. Meer dan 42.500 personen hebben de debatten in DNA via live streaming gevolgd.

Als belangrijke wetten die zijn aangenomen noemt Geerlings-Simons onder andere: de Wet op de Staatschuld, Wijzigingswet voor overname Afobakadam, de arbeidswetten, Wet op Woningbouw- en Garantiefonds. Ook is de Onderwijswet ingediend voor behandeling. Volgens Simons komt deze wet na 24 jaar.

Het parlement zal op 3 april voor het laatst bijeenkomen. Daarna gaat de volksvertegenwoordiging op verkiezingsreces. De begrotingen zouden aanvankelijk in november van het vorig jaar op de agenda worden geplaatst. Echter, deze worden binnenkort behandeld. Geerlings-Simons wacht nog op de commissies die samengesteld moeten worden om de begrotingsbehandeling voor te bereiden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina