Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruit brandweerwagen vernield

Ruit brandweerwagen vernield door agressieve omstanders

10/01/2020 13:45 - Van onze redactie

De vernielde ruit van de brandweerwagen.

De vernielde ruit van de brandweerwagen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Agressieve bewoners van Sunny Point hebben dinsdagavond een zijruit van een brandweerwagen vernield. De brandweer was uitgerukt om een woningbrand te blussen.

De bewoner van het huis dat in brand stond, had naar verluidt vanuit de woning geschoten op spelende kinderen bij een kraan op hoek van de Soemintra- en H. Soerdjbaliweg. Een dertienjarig meisje en een achttienjarige jongen raakten gewond en werden met een ambulance naar het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Gezegd wordt dat de schutter geïrriteerd was door het lawaai van de kinderen. Na op hen te hebben geschoten, vluchtte hij in onbekende richting. Nadat de slachtoffers waren afgevoerd en de politie de plek had verlaten, werd de woning van de dader vermoedelijk in brand gestoken.

Toen de brandweer arriveerde werd die gehinderd in haar werkzaamheden door agressieve omstanders. Er werd met voorwerpen in de richting van de manschappen gegooid. Daarbij sneuvelden een zijruit van een brandweerwagen. Nadat assistentie was gevraagd, konden onder toezicht van de politie de bluswerkzaamheden worden verricht. De brandweer moest onder begeleiding van de politie Sunny Point verlaten. De zaak is overgedragen aan de recherche van ressort Midden die beide gevallen zal onderzoeken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina