Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fiadoo komt met serie ‘Vrijgezel-lig’

Fiadoo presenteert ‘Vrijgezel-lig 700 SRD Man’

08/01/2020 02:08 - Tascha Aveloo

Zangeres Naomi Faerber en haar vriendin maken kennis met één van de eerste gegadigden op de lijst die haar liefde wil veroveren in de Fiadoo Original  ‘Vrijgezel-lig’.

Zangeres Naomi Faerber en haar vriendin maken kennis met één van de eerste gegadigden op de lijst die haar liefde wil veroveren in de Fiadoo Original ‘Vrijgezel-lig’.  

PARAMARIBO - Het nieuwe jaar trapt de Surinaamse video- en filmstreamingsdienst Fiadoo direct af met de eerste ‘Fiadoo Original’. Het bedrijf van filmmaker Ruben Welles biedt diensten aan zoals het Amerikaanse Netflix. Alleen gaat het bij Fiadoo voornamelijk om Surinaamse producties, waarvan ‘Vrijgezel-lig’ de eerste is. “Dit is de aflevering ‘700 SRD Man’ met zangeres Naomi Faerber”, vertelt general manager Cherryl Welles.

Haar bedrijf, dat sedert september 2019 operationeel is, heeft vrijdag zijn eerste 'Fiadoo Original' 'Vrijgezel-lig' gelanceerd. De serie is bedacht door Ruben Welles en is te vergelijken met de Amerikaanse programma's 'The Bachelor' en 'The Bachelorette' waarin mensen op zoek zijn naar de 'ware liefde'. "Alleen is het comedygehalte een stuk hoger. Er is een oproep geplaatst voor mannen die zouden willen deelnemen aan het programma. Een aantal hebben zich opgegeven, maar na selectie bleven er acht over met wie wij in zee zijn gegaan om de opname te maken", zegt Cherryl Welles.

"We zochten naar iemand om de eerste editie te doen en we kwamen op Naomi van wie we wisten dat ze al enige tijd single is. Zij vond het best een leuk idee." In de eerste aflevering zijn het Faerber en haar vriendin Tiffany Williams die de mannen 'keuren'. "We kijken nu naar de algemene reacties en hoe de mensen het programma ontvangen, daarna gaan we door met een andere aflevering en andere episodes."

De show duurt ruim dertig minuten en in dat halfuur is te zien hoe Faerber en haar vriendin in een kamer zitten en de mannen met namen als 'Mr. Hollandman' en 'Busi' één voor één langskomen en hun best doen om het hart van de zangeres te winnen. De één nog "doller" dan de andere en ook uitzonderlijk gekleed.

Faerber vond het een leuke uitdaging om mee te doen aan de serie. "Ik vind het idee en de set-up van het programma interessant en ontspannend. Als artiest en entertainer moet je in de picture blijven. Toen men mij vroeg om mee te doen vond ik het een mooie gelegenheid en ik heb die aangegrepen."

Er zijn al leuke reacties gekomen op het initiatief. "Mensen vinden het grappig. Er zijn ook enkelen die dingen persoonlijk opvatten omdat we een paar grove grappen hebben gemaakt, maar het is een leuke realityserie. We kijken in ieder geval of het echt aanslaat en of de ratings goed zijn en dan zien we wat het verder wordt", aldus Cherryl Welles. Wie deze 'Fiadoo Original' wil zien moet een account maken op Fiadoo en een voucher kopen.

"Elke film en elke serie heeft een andere prijs. Zo kost een film meer dan een serie." Volgens Cherryl Welles zijn er ook gratis films beschikbaar. "Maar net zoals je een film die niet meer draait of uitgedraaide series weer wil zien, kan dat ook op Fiadoo. We willen ook andere lokale filmmakers accommoderen en ervoor zorgen dat die via een royaltysysteem kunnen verdienen. Hierdoor kunnen ze wellicht vaker producties maken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina