Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Renovatie scholen Latour verloopt vlot

Renovatie scholen Latour verloopt vlot

07/01/2020 08:03 - Naomi Hoever

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat onderhoud van de meeste scholen in Suriname niet adeqaat is.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat onderhoud van de meeste scholen in Suriname niet adeqaat is. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De renovatie van de zestien lagere scholen in Latour die op 10 december is begonnen, vordert goed. Dit zegt Paul Lank, voorzitter van de sub-afdeling NDP Latour. Het project ‘Teri den skoro fu Latour’ is geen politiek initiatief, maar krijgt wel ondersteuning van de subafdeling van de regeringspartij.

Het werk is voor zeventig procent af, vertelt Lank. Hij spreekt van zichtbare aanpassingen op de scholen. "Er is hard gewerkt in de vakantie. Het ziet er naar uit dat het project in januari zal zijn afgerond, dus eerder dan de streefdatum in februari." De daken van de scholen zijn vernieuwd en de gebouwen zijn geschilderd. De scholen zullen er kindvriendelijk uitzien door tekeningen aan de muren. Lank ziet tevreden schoolleiders.

Het startsein van het project is op 10 december gegeven op de OS Hockey. Er is ruim SRD 10 miljoen uitgetrokken voor een opknapbeurt van zestien basisscholen en Havo-3 in Latour. De commissie 'Teri den skoro fu Latour' wil ook de muloscholen in de omgeving aanpakken. Ondernemer Henrie Klas van H&R Development Group, het bedrijf dat het werk uitvoert, wil eerst afstemmen met het kabinet van de president voordat hij de krant informeert.

Assembleevoorzitter Jennifer  Geerlings-Simons zei bij de start van de renovatie dat onderhoud van de meeste scholen in Suriname te wensen overlaat. Bij opeenvolgende regeringen is scholenbouw achtergebleven. Onder de regeringen van Desi Bouterse vanaf 2010 zijn meer scholen en lokalen (bij)gebouwd. Maar bestaande scholen blijven vaak achter in onderhoud.

Simons ziet graag dat criteria worden vastgesteld voor de aanblik van scholen. Een aangename schoolomgevng bevordert niet alleen de prestaties van de leerlingen, maar stimuleert ook de leerkrachten bij het lesgeven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina