Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijfde nederlaag op rij voor Kloof en Ormanspor

Vijfde nederlaag op rij voor Kloof en Ormanspor

04/01/2020 19:47 - Terence Oosterwolde

Vijfde nederlaag op rij voor Kloof en Ormanspor

Charlon Kloof (1) kijkt toe, terwijl teamgenoot Chris Warren probeert İsmet Akpınar van Beşiktaş Sompo (5) af te stoppen. Foto: mynet.com  

PARAMARIBO - Charlon Kloof en OGM Ormanspor hebben in de Turkse basketbalcompetitie het hoofd moeten buigen voor Beşiktaş Sompo. Na een krappe achterstand bij de rust (43-45), werd zaterdag in de eerste partij van het nieuwe jaar voor eigen publiek uiteindelijk met 72-80 verloren.

Kloof, die in Suriname heeft gebasketbald voor Yellow Birds en CLD, speelde iets meer dan een kwartier mee. Hij begon in de basis en eindigde met vijf punten, twee offensive en twee defensive rebounds. De guard miste al zijn drie schoten, maar benutte daarentegen wel vijf van de zes vrije worpen.

Na vrij constant te hebben voorgestaan in de eerste quarter (na tien minuten was de stand 26-20), was de laatste voorsprong van OGM Ormanspor 32-30. Vanaf dat moment nam Beşiktaş Sompo de leiding over. Na de rust nam de ploeg verder afstand en ging ze de vierde quarter in met een 67-58 voordeel.

In de laatste tien minuten maakte Beşiktaş Sompo de eerste zes punten, waardoor de voorsprong vijftien punten werd. Dat voordeel werd tot het einde verdedigd in de Yeni M. Sait Zarifoglu Spor Salonu. Chris Warren maakte een 'game high': 26 punten voor OGM Ormanspor.

Het team van Kloof heeft sinds 1 december (77-76 zege op Afyon Belediye) niet meer gewonnen. De ploeg verloor achtereenvolgens van Fenerbahçe (52-85), Tofas (76-94), Darussafaka (77-88), Karsiyaka (70-86) en zaterdag dus van Beşiktaş Sompo.

Door de slechte reeks is Ormanspor teruggevallen tot de veertiende plek met vier zeges en elf nederlagen. De nummers vijftien en zestien degraderen. Beşiktaş Sompo bezet de achtste tevens laatste play-offplek met zeven zeges en acht verliespartijen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen