Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Professioneel opgezette 'most wanted'-lijst politie

Politie komt met professioneel opgezette 'most wanted'-lijst

02/01/2020 07:41 - Naomi Hoever

Politie komt met professioneel opgezette most wanted-lijst

Foto: politie.sr  

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname zal weer een 'most wanted list' samenstellen. Minister Stuart Getrouw zei tijdens de jaarafsluiting van het korps dat er een achterstand is om harde criminelen achter slot en grendel te krijgen. In het kader van criminaliteitsbeheersing wordt een extra dimensie toegevoegd aan de lijst van meest gezochte personen, zei Getrouw.

Hij stelt dat er onvoldoende opvangmogelijkheden zijn voor criminelen. "Hoeveel meer cellenhuizen en strafinrichtingen moeten wij nog bouwen?" Om de criminaliteit te beheersen, is een forensische machine aangeschaft. Volgens Getrouw past dit bij de bedrijfsmatige operatie. Hij zegt dat de machine haar nut al heeft bewezen, al moet er nog aanvullende software worden aangeschaft. Volgens de bewindsman zijn er "nog een paar gasten die de boel onrustig maken".

In maart zullen 170 rekruten worden afgeleverd. Vervolgens nog eens vierhonderd. Het is de eerste keer in de historie dat zo een grote groep wordt binnengehaald. Ook voor het eerst zullen sollicitanten zelf de kosten moeten dragen van een psychologische en medische test. Bondsvoorzitter Raoul Hellings noemt dit een gedurfde stap.

Een andere maatregel is dat voor de veiligheid in de buurten het systeem van buurtmanagement een doorstart zal maken. "We zitten op zestig buurtmanagers. Zij zullen heel anders te werk gaan. Het zal niet meer mogen zijn dat buurtbewoners zeggen: ik ken de buurtmanager niet."

Volgens korpschef Roberto Prade zijn het afgelopen jaar gedurfde maatregelen getroffen. "We hebben de financiële positie kunnen versterken. We komen van een verlieslatend bedrijf naar een bedrijf met potentie. Voor de toekomst ziet het er rooskleurig uit. We moeten als korps zaken snel gedaan krijgen om het ministerie minder te belasten."

Prade zegt dat de maatregelen al vruchten beginnen af te werpen. "Financieel zitten we op een goed spoor." Ook deelt hij mee dat er een wisseling van de wacht bij de financiële administratie heeft plaatsgevonden. "Het was een zooitje."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina