Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoofd en bondsvoorzitter BBS eisen discipline

Hoofd en bondsvoorzitter BBS laken gebrek aan discipline binnen het korps

30/12/2019 15:44 - Naomi Hoever

Hoofd en bondsvoorzitter BBS laken gebrek aan discipline binnen het korps

Foto: juspol.sr  

PARAMARIBO - Het hoofd van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), John Rozenblad, en bondsvoorzitter Harold Toekaja hebben BBS’ers die er de kantjes van aflopen gewaarschuwd. Het diensthoofd zei zaterdag bij bevordering van manschappen dat hij in zijn dagelijks contact met de procureur-generaal assistentie zal vragen bij het opleggen van straffen.

Toekaja richtte zich vooral tot medewerkers die zijn gepromoveerd terwijl zij verre van optimaal presteren. "Terwijl het bestuur bezig is met uw rechtspositie, neemt u het niet nauw met de discipline. Die is zoek. De waarheid is hard, maar waarheid maakt vrij." De bondsvoorzitter pleitte ook voor verandering van het bevorderingssysteem. "U presteert niet en dat is niet eerlijk tegenover anderen die dag en nacht werken voor de organisatie", zei hij tegen medewerkers die het niet nauw nemen met de discipline.

Rozenblad riep vooral de bevorderde medewerkers op om onder elke omstandigheid integer te blijven. "We zullen zonder aanzien des persoons maatregelen treffen tegen scheefgroeiende medewerkers." Hij maakt zich ook zorgen over het aantal ziekmeldingen en daarom zal weer het principe van een bedrijfsarts gehanteerd worden. Rozenblad ergert zich duidelijk aan de wildgroei bij het indienen van attesten van verschillende artsen.

Het korps telt ongeveer vierhonderd personen. Het hoofd heeft zich bij zijn aanstelling in mei dit jaar voorgenomen te werken aan integriteit, transparantie en communicatie. Als doelen die hij met de organisatie wil bereiken noemde hij wijziging van het personeelsreglement en het instellen van een commissie Opleiding en Examen.

Verder zal er aandacht worden besteed aan object- en subjectbeveiliging en waardetransporten. Rozenblad sprak ook over het personeelstekort, hij hoopt dat in februari een nieuwe lichting medewerkers aan een opleiding kan beginnen. Hiermee zal tevens het startsein worden gegeven voor het structureel opleiden van manschappen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina