Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Honden door training voorbereid op vuurwerk

Honden door training voorbereid op vuurwerk

30/12/2019 04:21 - Aidy Pinas

Honden door training voorbereid op vuurwerk

Foto: Facebook K9-Police Dogs Training Center Suriname  

PARAMARIBO - Tientallen honden hoeven tijdens de vuurwerkperiode niet meer in paniek te raken. Gedurende vier weken hebben baasjes de dieren laten trainen en voorbereiden op deze periode.

De K9-Police Dogs Training Center Suriname heeft dit mogelijk gemaakt. Hendrik Gowrising van de organisatie is tevreden over de participatie aan deze training die voor het eerst is verzorgd. Personen mochten hun honden die bang zijn voor vuurwerk gratis laten trainen, zodat het dier er tijdens de afschietperiode minder last van zal hebben.

"De mensen hebben er flink baat bij gehad", zegt Gowrising, die vanaf de eerste trainingsdag enthousiast was. Hij noemt het normaal om te schrikken van vuurwerk, maar bang worden is niet goed. De training was dit jaar gratis met de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven ter ondersteuning van andere activiteiten van de stichting.

"Ik raad personen wier hond echt bang is om die niet mee te nemen, had hij vooraf gewaarschuwd. Het is goed als er alvast thuis een veilige plek voor hen wordt ingericht", adviseert hij. Bij de sluiting zondag is er gedemonstreerd met knallers. Eind volgend jaar wordt een soortgelijke training gegeven, mogelijk over een langere periode.

De trainer verwacht dat meer personen dan dit jaar, zich zullen aanmelden. Gowrising stelt dat honden niet slechts bewaken tegen criminelen. Er valt meer uit ze te halen. De organisatie wil in de toekomst daarom ook activiteiten organiseren voor dierenliefhebbers waarbij ook de dieren betrokken zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen