Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roché Grootfaam schittert in overrompeling

Roché Grootfaam schittert in overrompeling

28/12/2019 22:18 - Terence Oosterwolde

Roché Grootfaam scoorde zaterdag een season-high dertien punten voor The Aggies.

Roché Grootfaam scoorde zaterdag een season-high dertien punten voor The Aggies. Foto: collectie Roché Grootfaam  

PARAMARIBO - Met dertien punten in veertien minuten heeft Roché Grootfaam een dikke vinger in de pap gehad in de ruime overwinning van Utah State University. In de NCAA Division I-basketbalcompetitie wonnen The Aggies voor eigen publiek in Dee Glen Smith Spectrum met 129-61 van Eastern Oregon.

Grootfaam, die het hele vorig seizoen miste door een knieblessure, speelde zaterdag pas zijn vijfde wedstrijd van dit competitiejaar. Echter, hij was zowel effectief als efficiënt. De Surinamer scoorde vier van zijn vijf veldbaskets inclusief een dunk met nog zes minuten te spelen. Daarnaast benutte hij vijf van de zes vrije worpen. Twee daarvan kwamen met 9:41, waarmee hij voor de century (barki) zorgde: 101-45. Grootfaam had verder drie rebounds.

Utah State, dat overall een 13-2 winst-/verliesstaat heeft, speelt op 1 januari 2020 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Tegenstander is dan UNLV. Drie dagen later volgt de wedstrijd tegen San Diego State, dat dit seizoen nog ongeslagen (12-0) is. Beide tegenstanders zitten met Utah State in de Mountain West Conference. Alle drie teams zijn nog ongeslagen in conference play, met 2-0 voor zowel Utah State als San Diego State en 1-0 voor UNLV.

Ook een andere Surinaamse basketballer in de Verenigde Staten had zaterdag succes. Gavin Kensmil zegevierde met de Stephen F. Austin University in het eigen William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas met 94-62 over Paul Quinn. Kensmil eindigde met tien punten en vier rebounds in zeventien minuten. Hij scoorde twee van de drie baskets en benutte zes van de negen vrije worpen. SFA, dat tot nu toe elf van de dertien duels won, speelt op 2 januari 2020 de uitwedstrijd tegen Southeast Louisiana.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina