Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kunstgrasveld voor gemeenschap Jarikaba

Multipurpose kunstgrasveld voor gemeenschap Jarikaba

28/12/2019 15:34

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken knipt het lintje door bij de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in Saramacca. President Bouterse kijkt toe op de achtergrond.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken knipt het lintje door bij de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in Saramacca. President Bouterse kijkt toe op de achtergrond. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft in het ressort Jarikaba zijn tiende multipurpose kunstgrasveld aangelegd. Bij de ingebruikname van het veld waren onder anderen aanwezig president Desi Bouterse en minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Saramacca beschikt nu over twee kunstgrasvelden en één speeltuin, meldt het NII zaterdag in een persbericht.

President Bouterse bedankte alle actoren voor de totstandkoming van het kunstgrasveld en hij sprak waardering uit voor de prestaties van alle sporters, nationaal en internationaal. Hij vindt dat de Surinaamse gemeenschap bewuster gemaakt moet worden van het sportgebeuren en de prestaties ook beter moet waarderen. Hij beëindigde zijn toespraak door de gemeenschap te bemoedigen om het grasveld samen te koesteren.

Minister Gopal benadrukte tijdens haar toespraak het belang van sporten. Zij verwees naar internationale rapporten die de hoge cijfers van onder andere diabetes en hoge bloeddruk aangeven. De sportminister gaf aan dat sporten gestimuleerd wordt door de sportfaciliteiten dichter bij de gemeenschap te brengen.

Het grasveld is betaald door het Suriname Sportontwikkelingsfonds en SL Group terwijl het project is uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Om de duurzaamheid van de faciliteiten te garanderen, krijgen de verantwoordelijken deskundige begeleiding van de KNVB.

Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca riep de gemeenschap op om voldoende gebruik te maken van de nieuwe sportfaciliteit. KNVB-vertegenwoordiger Kenneth Jaliens is ingegaan op de deskundige begeleiding die de jongeren van Jarikaba en omgeving zullen krijgen. Hiervoor zijn er world coaches getraind. Zij zullen de jongeren via voetbal ook sociale vaardigheden bijbrengen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen