Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • HVB opent partijcentrum in Para

HVB opent partijcentrum in Para

28/12/2019 03:13

De onthulling van het naambord van het partijcentrum.

De onthulling van het naambord van het partijcentrum. Foto: HVB  

PARAMARIBO - “Je opent geen partijcentrum in een district als je niet gelooft in de groei van jouw partij en als je niet zeker bent van zetelwinst. Para kon zichzelf geen beter cadeau geven voor het afsluiten van dit jaar.” Dit zei Raymond Sapoen, de politieke leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), vrijdag in La Vigilantia bij de opening van een partijcentrum, meldt de HVB in een persbericht.

Sapoen herinnerde het aanwezige publiek eraan hoe rustig zijn partij is begonnen in Para. Het was volgens hem niet altijd makkelijk om de mensen "te overtuigen weer geloof te hebben in de politiek niet alleen, maar zeker van het feit dat de HVB de partij is die het anders wil doen". Ook sprekers die voor hem aan het woord kwamen, zeiden dat de partij niet meer weg te denken is in Para.

Wederzijds respect staat hoog in het vaandel binnen alle gelederen van de partij, zei HVB-voorzitter Mike Noersalim. Hij verwacht dat dat niet anders zal zijn in Para. "Overal in Suriname is het zo dat bepaalde delen overheerst worden door een of twee bevolkingsgroepen. Zo kan het zijn dat in Para-Oost meer Javanen en Creolen voorkomen en in de andere delen meer andere bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn."

De HVB zal niemand in hokjes plaatsen, zei de voorzitter. "Wij kunnen geen etnische partij zijn omdat wij iedereen nodig hebben om die ontwikkeling te brengen en iedereen moet geloof hebben zonder voor wat, hoort wat. Wij groeien, omdat u wilt dat wij samen groeien."

Noersalim zei het af te keuren dat er leiders zijn die hun achterban oproepen "om bij een andere partij te halen wat er te halen valt, maar dat zij in het stemhok moeten weten hoe te stemmen." Hij vindt dat men zo de mens leert om oneerlijk te zijn en om anderen voor de gek te houden. De HVB doet hieraan niet mee, vertelde hij volgens het persbericht. 

Voordat hij het partijcentrum opende, riep Sapoen eenieder op om de boodschap van de partij zoveel mogelijk over te brengen - vooral aan de first time voters,  de zwevende kiezers en de mensen die alle hoop in de politiek hebben verloren.

"Wij zijn nu in de moeilijkste fase naar de verkiezingen toe. Onze voorsprong gaan wij moeten uitbouwen en laat dit centrum de verbinding zijn tussen Para-Oost en Para-Noord, het centrum dat ons de nodige stemmen zal helpen opleveren. Het kan anders en samen moeten wij het anders gaan doen", luidde tot slot zijn boodschap.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina