Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond doet beroep op verantwoordelijkheid leden

Politiebond doet beroep op verantwoordelijkheid leden

27/12/2019 15:21 - Naomi Hoever

Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, ziet graag een positief werkethos bij zijn collega's.

Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, ziet graag een positief werkethos bij zijn collega's. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Volgens Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), schort er heel wat aan de beroepsethiek en de verantwoordelijkheid van de leden. "Als chef op een afdeling rij ik rond. Na middernacht zijn er geen politieauto's aan het surveilleren en de lichten op de bureaus zijn uit. Ze zitten te slapen op de stations in plaats van diensten te verlenen aan de samenleving", zei Hellings vrijdag bij de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname.

De bondsvoorzitter vond de opmerkingen "pijnlijk", maar het moest hem van het hart. Bij hem kan het er niet in dat ondanks dat de salarissen fors zijn verhoogd de beroepsethiek en verantwoordelijkheid niet opgang zijn gekomen. "U moet u beter van uw taak kwijten alvorens u naar uw recht gaat zoeken. U heeft zich meer gefocust op uw rechten dan uw plichten. Maakt u een switch om uw houding te veranderen."

Verder maakt Hellings zich zorgen over alcoholmisbruik onder de leden en de wijze waarop de samenleving wordt gediend. "U kunt de burgerij sommeren, maar u moet meer fatsoensnormen in acht nemen. Wat er op straat wordt geëtaleerd is niet goed te noemen. Maakt u een ommezwaai en toon dat het anders kan. U bent in dienst van de samenleving en mensen gaan u testen. Maar u moet weerbaar zijn en met tact optreden. De bejegening naar de samenleving moet correct."

Hellings geeft aan dat de bond pleit voor de leden en er toch aan het eind van het jaar wordt geklaagd. "Het is niet de taak van de bond om kerstpakketten te verdelen. Het steekt dan als mensen klagen over een kerstbrood en een agenda."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina