Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedupeerden medische zorg hebben hoop

‘We hebben hoop, maar weten niet hoeveel beter het zal gaan’

25/12/2019 09:59 - Aidy Pinas-Agodeba

Judith Tilborg, initiatiefneemster van de belangengroep voor gedupeerden in de gezondheidszorg.

Judith Tilborg, initiatiefneemster van de belangengroep voor gedupeerden in de gezondheidszorg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Al enkele maanden komen gedupeerden door onvoldoende dienstverlening in de gezondheidszorg bijeen om hun ervaringen te delen en na te gaan welke oplossingsmodellen er zijn. Hoewel er regelmatig op onder meer social media berichten worden geplaatst over de ontevredenheid blijft het aantal personen dat zich aanmeldt voor de ‘Beweging gedupeerden in de gezondheidszorg’ klein.

Initiatiefnemer Judith Tilborg laat zich hierdoor niet ontmoedigen en zegt zich te blijven inzetten voor verbetering. Ze vindt het jammer dat mensen zich verschuilen achter sociale media en niet openlijk durven uit te komen voor de problemen waartegen ze aanlopen. Maar aan de andere kant probeert ze hen te begrijpen. "Men vreest voor rancune."

De initiatiefnemer merkt geen verandering in de situatie in de gezondheidszorg. Integendeel. Het is aan het verslechteren als wordt uitgegaan van het aantal apotheken dat niet alle voorgeschreven medicatie beschikbaar heeft." We merken hoe het verkeerd gaat om ons heen. Er zijn mensen die weken moeten wachten op specialistische behandeling of medicatie."

De beweging is er niet alleen om zaken aan te kaarten, maar ook om samen met de gedupeerden na te gaan welke stappen nodig zijn om tot een oplossing te komen, zegt Tilborg. "Dat gedupeerden in de gezondheidszorg niet regelmatig in de media komen betekent niet dat ze slapen. We hebben hoop, maar weten niet hoeveel beter het zal gaan." Zij zegt dat, om verandering te brengen in het beleid, de juiste personen op de juiste plaats gezet worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina