Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee doden bij enorme brand in Lawagebied

Twee doden bij enorme brand in Lawagebied

25/12/2019 12:14 - Ivan Cairo

Twee doden bij enorme brand in Lawagebied

Foto: Screenshot  

PARAMARIBO - Bij een enorme brand in het Lawagebied zijn in de nacht van 24 op 25 december in een dorp langs de rivier op Surinaamse bodem een groot aantal panden en andere bouwsels verloren gegaan. Ook zijn er twee doden gevallen. Of er gewonden zijn is niet bekend. De vestiging, Akontu Velantie, waar veelal goudzoekers inkopen doen, ligt pal tegenover het dorp Maripasoela dat aan de Franse kant van de rivier ligt. De plaats is ook bekend als Antonio Branco bij de mensen in het gebied. Tevergeefs is met waterpompen geprobeerd het vuur te bestrijden.

De enorme vlammenzee woedde van omstreeks twee uur in de ochtend tot na vijf uur 's ochtends, zegt een ooggetuige. Voornamelijk winkeltjes en opslagplaatsen van Chinese ondernemers vielen ten prooi aan het vuur. Twee Chinese winkeliers zijn om het leven gekomen door de brand die zich volgens ooggetuigen razendsnel uitbreidde. Vier winkelpanden zijn volledig verwoest, een vijfde werd naar verluidt door onverlaten leeggeplunderd.

"Er heeft zich een grote calamiteit hier voorgedaan aan de Lawa. Chinese winkels zijn door brand verwoest en bijna ook onze eigen werkplaats, maar god is groot. Momenteel zoeken we naar twee Chinezen en hebben hen nog niet gevonden. Wat we horen is dat ze in het vuur zijn omgekomen, dus nu zoeken we tussen het puin", zegt een ooggetuige in een audio-opname. Een andere ooggetuige verklaart dat de brand omstreeks twee uur 's ochtends is begonnen.

"Vermoed wordt dat de brand bij de winkel van 'Biga' is ontstaan, want daaromheen is het volledig verwoest. Diesel en gasoline staat in brand en het lijkt alsof we in Koeweit zijn. Er zijn vlammen van wel dertig meter hoog. Wanneer de vaten brandstof ontploffen, schieten de vlammen zelfs verder omhoog en waarschijnlijk zijn twee personen om het leven gekomen", zei deze man. Toen waren de verkoolde lichamen van de slachtoffers nog niet gevonden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina