Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Double-double voor Gavin Kensmil

Double-double voor Gavin Kensmil

21/12/2019 22:07 - Terence Oosterwolde

Double-double voor Gavin Kensmil

Gavin Kensmil benutte vijf van de zes vrije worpen in de zege op McNeese. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Nog geen 24 uur nadat de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname hem uitriep tot Surinaamse basketballer van het jaar 2019, heeft Gavin Kensmil zich opnieuw doen gelden bij de Stephen F. Austin State University. Hij eindigde met team-highs 21 punten en elf rebounds in de 81-73 zege zaterdagavond op Mc Neese State University.

Kensmil, die zijn vijfde double-double registreerde, speelde 33 minuten in het H&HP Complex in Lake Charles, Louisiana. Hij scoorde acht van de dertien veldbaskets en benutte vijf van de zes vrije worpen. De Surinamer had verder vier offensive en zeven defensive rebounds. Hij maakte drie turnovers en had twee persoonlijke fouten.

Lange tijd leek SFA te koersen naar een makkelijke overwinning. De rust werd afgesloten met een 47-39 voorsprong. Nadat McNeese na anderhalf minuut spelen was ingelopen tot 45-49, had Kensmil zes punten op rij in een 8-1 run die het verschil met 16:36 op 57-46 bracht. Met 11:52 nog te gaan was de thuisploeg ingelopen tot 52-60, voordat Kensmil met twee vrije worpen en direct daarna een lay-up de score met 10:56 op 64-52 bracht.

Een halve minuut daarna leek de strijd gestreden na een three-pointer van Roti Ware en een vrije worp van Cameron Johnson: 68-52. Echter, McNeese vocht terug en was met 3:24 ingelopen tot 68-74. Kensmil maakte kort daarna zijn laatste punt uit een vrije worp: 75-68. De spanning was er weer helemaal in toen toen Roydell Brown (game-high 25 punten) vijf punten op rij maakte waardoor het verschil met 1:22 nog te gaan slechts twee punten was: 73-75.

Maar SFA bewees uit goed hout te zijn gesneden en maakte de wedstrijd af door de laatste zes punten te scoren. Daardoor werd ook de tweede partij in de Southland Conference van de NCAA Division I-basketbalcompetitie in de Verenigde Staten in winst omgezet. Overall hebben The Lumberjacks een 10-2 winst-/verliesstaat. Hun volgende game is de thuiswedstrijd op 28 december in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas tegen Paul Quinn College.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina