Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Export sopropo naar EU blijft verboden

Export sopropo naar EU blijft verboden

20/12/2019 19:59

Export sopropo naar EU blijft verboden

Foto: NII  

PARAMARIBO - De export van sopropo naar de Europese Unie (EU) blijft verboden. Dat heeft de EU schriftelijk laten weten aan Suriname. De EU kan niet positief reageren op het verzoek om het exportverbod met zes maanden uit te stellen, omdat de wettelijke basis daarvoor ontbreekt. Dat meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Landbouwminister Rabin Parmessar stuurde op 12 december een nota naar de EU, met daarin de gevraagde aanvullende informatie voor het technische dossier over sopropo. In deze nota, verstuurd via het ministerie van Buitenlandse Zaken, vroeg de minister zes maanden uitstel van het exportverbod voor sopropo. Hij baseerde dat verzoek op een omissie van de EU.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij blijft niet stilzitten, aldus het NII. Parmessar en zijn team zijn al maanden bezig om te zoeken naar andere afzetmarkten. Met actoren in deze sector zijn gesprekken gevoerd over onder andere het exporteren naar Frans-Guyana en Barbados.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina