Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil effectief in winst

Kensmil effectief in winst

19/12/2019 15:48 - Terence Oosterwolde

Kensmil effectief in winst

Gavin Kensmil (m) en SFA-teamgenoten tijdens de yell. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Effectief en efficiënt. Dat was Gavin Kensmil woensdagavond in de 96-68 overwinning van de Stephen F. Austin State University (SFA) op Houston Baptist University.

In SFA's eerste wedstrijd in de Southland Conference van de NCAA Division I-basketbalcompetitie in de Verenigde Staten kwam de Surinamer in het William R. Johnson Coliseum tot zestien punten, zes rebounds, twee blocks, één assist en één steal. Dat deed hij in slechts 22 minuten.

Kensmil begon in de basis, scoorde vijf van de zeven schoten en benutte zes van de acht vrije worpen. Hij had verder twee turnovers en twee persoonlijke fouten. Alleen teamgenoot Kevon Harris had meer punten (achttien) en rebounds (zeven) dan hem. Charlie Daniels scoorde dertien punten.

SFA, dat tot nu toe negen van de elf wedstrijden won, is zaterdag in Lake Charles, Louisiana. In de tweede Southland Conference-wedstrijd is McNeese State University de tegenstander. Op 13 februari speelden de teams voor het laatst tegen elkaar. Harris had toen 22 punten in de 67-57 zege.

Ook Utah State University, voor wie de Surinamer Roché Grootfaam uitkomt, was woensdag succesvol. Tijdens de Battleground 2K19 in Houston, Texas werd na eenmaal verlenging met 76-74 gezegevierd over South Florida. De partij werd gespeeld in de thuishaven van de NBA-ploeg Houston Rockets.

Justin Bean werd de held van de avond. Eerst forceerde hij met 23 seconden te gaan de verlenging door een lay-up te scoren: 66-66. Daarna dwong hij met 38 seconden te spelen in overtime een offensive fout af, waarna hij met 0,2 seconde op de klok uit een putback de winnende basket maakte.

Utah State (11-2) is zaterdag in Sunrise, Florida voor het duel tegen de University of Florida. De ontmoeting, onderdeel van de Orange Bowl Basketball Classic, wordt gespeeld in het BB&T Center. 

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina