Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afi Jaba- en Derbystraat worden aangepakt

Verzakkingen Afi Jaba- en Fred Derbystraat worden aangepakt

18/12/2019 06:17 - Van onze redactie

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie gaat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Afijaba- en Fred Derbystraat.

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie gaat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Afijaba- en Fred Derbystraat. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Vanwege het feit dat de Afi Jaba- en Fred Derbystraat belangrijke ontsluitingswegen in Paramaribo zijn, moet het verkeer op deze wegen vlot verlopen. Om dat te bewerkstelligen worden de verzakkingen in deze wegen aangepakt.

"Het gaat niet alleen om lapwerk, maar de verzakkingen gaan zodanig aangepakt worden dat die gedeeltes van de wegen voor langere tijd hersteld zijn", zegt Neville Pengel, hoofd voorlichting op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C ) tegen de Ware Tijd. 

Hij wijst erop dat toen er werkzaamheden werden verricht in de Zwartenhovenbrugstraat, weggebruikers intensief gebruik hebben gemaakt van de bovengenoemde straten. Er is toen al gebleken dat die wegen ook aangepakt moeten worden. Echter, er zijn nog geen concrete plannen in zicht om die straten in dezelfde staat te brengen als de Zwartenhovenbrugstraat.

Volgens het NII is de aanpak van deze straten onderdeel van het voornemen van OWT&C om door middel van een integraal plan een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen. In dit kader is de Zwartenhovenbrugstraat, die momenteel een herinrichting ondergaat, op 13 december opengesteld voor het verkeer.

OWT&C-minister Vijay Chotkan heeft op deze dag een oriëntatiebezoek gebracht aan de wegen waar in opdracht van zijn ministerie werkzaamheden worden uitgevoerd. Chotkan legde uit dat de Afi Jabastraat een belangrijke weg is, waarvan veel gebruik wordt gemaakt door het verkeer dat de Zwartenhovenbrugstraat wil vermijden.

De minister benadrukt dat er nog geen sprake is van een duurzame aanpak van deze weg, maar om ervoor te zorgen dat de verkeersdoorstroming efficiënter en zonder obstakels kan gebeuren, worden er ook in de Fred Derbystraat herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina