Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Brandweerbond mag toch bij de kazerne vergaderen'

Brandweerbond mag bij hoofdkazerne vergaderen

18/12/2019 10:11 - Gilliamo Orban

Brandweerbond mag bij hoofdkazerne vergaderen

 

PARAMARIBO - De brandweerbond houdt binnenkort een algemene ledenvergadering (alv) in de multifunctionele zaal van de hoofdkazerne van het Korps Brandweer Suriname (KBS). Brandweerman Enver Panka bevestigt tegenover de Ware Tijd dat er toestemming is van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

Na de wrijving op 6 december tussen leden van het Regio Bijstandsteam van de politie en enkele brandweerlieden, had de bewindsman besloten om voorlopig geen toestemming te geven voor bondsvergaderingen in de kazerne. Getrouw is op zijn besluit teruggekomen na een gesprek met een delegatie van de Brandweerbond.

De minister stelt volgens Panka als voorwaarde dat er gezamenlijk voor gewaakt moet worden dat er wederom een chaotische toestand ontstaat tijdens de vergadering. "Ik ken mijn collega's en ik zal hen voorhouden dat er harde afspraken zijn gemaakt met de minister, waaraan we ons moeten houden. Het recentelijke gebeuren wordt ook door de brandweerlieden betreurd", zegt Enver Panka, een van trekkers van de alv, die spoedig zal plaatsvinden.

Er wordt op gemikt om die vergadering vrijdag te houden. Hij wijst erop dat het gaat om een alv die was aangevraagd door de leden. Er is hierover op 11 november een brief gestuurd naar bondsvoorzitter John Seedorf. De alv die de voorzitter op 6 december heeft gehouden, wordt volgens Panka niet erkend door leden als te zijn de vergadering die ze hadden gewenst. "In de convocatie voor de alv waren de agendapunten, waarover de leden uitleg wilden, niet opgenomen. Er werd over andere zaken gesproken en dat is de reden waarom de leden toen verhit zijn geraakt", zegt hij.

Een heet hangijzer is dat de leden opheldering willen over financiële zaken. Er is vermoedelijk meer dan SRD 250.000 verduisterd. Ook willen de leden weten op grond waarvan vier bestuursleden zijn geschorst. Het gros van de bestuursleden lijkt het niet eens te zijn met die schorsing. Verder vragen leden zich af of het KBS uit Fiso is gestapt en hoe het dan zit met hun eigen loonreeks.

Panka legt uit dat Seedorf volgens de statuten de aangevraagde vergadering binnen dertig dagen moest houden. Nu de termijn is verstreken mogen de leden volgens Panka zelf een alv houden. Hij verwacht dat Seedorf de vergadering zal bijwonen. "Als hij niet komt, weten we dan hoe laat het is. Hoe verder met de voorzitter, laat ik over aan de leden", zegt Panka. Seedorf wil niet veel kwijt tegenover de Ware Tijd. "Ik wens ze succes. Ik heb een vergadering gehouden en die is uit de hand gelopen. We zijn terug bij de orde van de dag", zegt de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina