Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kerstboom trekt ook dit jaar veel publiek

Kerstboom op Onafhankelijkheidsplein trekt veel publiek

16/12/2019 02:11 - Jason Pinas

De kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein moet je zien.

De kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein moet je zien. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Het aansteken van de verlichting van de kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein zaterdag, is net als in voorgaande jaren een mooi moment geweest. Tientallen mensen onder wie de kinderen van de Mr. Huber Stichting en Lobi Pikien zijn ernaartoe gekomen. De kinderen van de twee tehuizen waren de speciale gasten van de avond.

Domin­ee Michael Persaud ging voor in gebed waarna Ramon Jawalapersad, directe­ur van Roeli's Lighting and Decor, en een van de pupillen op de knop voor de verlichting mochten drukken. "Wow, zo mooi", riepen enkele kinderen duidelijk onder de indruk. Het publiek stond letterlijk te wachten op het moment om zich op de foto te laten vastleggen en om de 28 meter hoge kerstboom van dichtbij te bewonderen.

"We reden net langs en we zagen de ceremonie, dus ik dacht: we stoppen even", vertelt een vrouw die samen met familieleden foto's maakt. Ze vindt het bijzonder dat de nationale kerstboom op het Onafhankelij­kheidsplein wordt geplaatst. "Wanneer die boom er staat krijg je al het kerstgevoel." Een van de kleintjes met wie ze is vindt vooral de ster heel mooi. "Het is groot", zegt ze.

Een ander meisje van de familie: "We moeten lief zijn voor vrienden, familie en iedereen." Ook een gezin met twee kinderen heeft veel bewondering voor de grote kerstboom. Er worden foto's gemaakt als herinnering voor wanneer de kleintjes iets ouder zijn. "Het is de grootste kerstboom in het land en zo goed versierd ", vertelt de vader.

Jawalapersad ziet het plaatsen van de boom als een manier van teruggeven aan de gemeenschap. Vooral de kinderen in tehuizen en die met een beperking wil hij in zijn succes laten delen. "Kinderen hebben een speciale plaats in mijn hart. En als ik kan teruggeven aan hen geeft het mij een bijzonder warm gevoel. Het is voor mij onbeschrijflijk."

Ingrid Veira, leidinggevende bij kinderhuis Lobi Pikien, is blij dat de kinderen voor de tweede keer zijn uitgenodigd. Volgens haar verheugt de groep zich steeds op dit moment. Veira: "Ik vind het geweldig dat ze erbij mogen zijn want deze kinderen missen heel veel."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina