Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse: ‘misbruik ‘goedkope’ US dollars’

Bouterse constateert misbruik ‘goedkope’ US dollars

16/12/2019 09:44 - Naomi Hoever

Bouterse constateert misbruik ‘goedkope’ US dollars

 

PARAMARIBO - Het IMF stelt volgens president Bouterse dat Suriname het redelijk goed heeft gedaan. Toch vindt hij dat de economische situatie nog voelbaar is voor de 'kleine man'. "We komen uit de crisis. Zelfs het IMF kan het niet ontkennen." Volgens hem moet er meer geïnvesteerd worden in productiesectoren om zodoende bedrijven van de grond te krijgen.

Dit zei hij zaterdag bij de opening van een NDP-informatiecentrum aan de Bonistraat te Geyersvlijt. "De strijd is en blijft hard. Weest u bewust waarmee u bezig bent." Bouterse sprak over de speciale koersen die voor de 'kleine man' worden gehanteerd via bepaalde cambio's. Het geld is bestemd voor mensen die USD 200 of 300 nodig hebben voor het betalen van huishuur. "Dit project wordt gebagatelliseerd en bekritiseerd." 

Verder weet hij dat er misbruik wordt gemaakt van "goedkope" Amerikaanse dollars. "De koers bij die cambio's is gesteld op SRD 7,85 voor 1 US dollar. Ik ga er vanuit dat eenmaal per maand huishuur wordt betaald en geen zeven keer in de week." Volgens Bouterse wordt er financieel voordeel gehaald uit de aankoop van de "goedkope" dollars. Die worden elders tegen een hogere koers aangeboden.

"Ik verzoek jullie om dit project niet te laten vallen." In één adem noemt hij het project Naschoolse Opvang dat ook voor de kleine man bedoeld was. "Ook dit is toen verprutst." Over het voedselpakkettenproject zegt hij:"Efu unu no kaka futu a pakkettenproject e go lasi. Mensen bieden pakketten ten verkoop aan op Facebook. Wie dit doet, heeft er niets van begrepen. Deze zaken zijn nu aan de orde. Willen wij uiteindelijk de strijd winnen, dan hebben wij geen tijd meer om onze ruzies niet aan de kant te zetten." 

Na de feestdagen zal de partij wederom het veld intrekken. "Op 25 mei zullen wij ze wijzen wat een broodje kost. Wij onderschatten niemand. Wan Gado de di e syi ini unu ati nanga sa un de bezig. Ze moeten niet denken dat God niet ziet wanneer ze met hun kwaad bezig zijn. Daarom gaan wij met opgeheven hoofd in de strijd en wi e go wini den baka. O moro yu e ferteri ley, o moro yu e krasi mi. O moro yu e suku fu frumu den sma, o moro yu e meki mi bari winti."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina