Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boothouders Meerzorg-Paramaribo heffen actie op

Boothouders Meerzorg-Paramaribo heffen actie op

16/12/2019 14:14 - Gilliamo Orban

Boothouders Meerzorg-Paramaribo heffen actie op

 

PARAMARIBO - Boothouders die de route Meerzorg-Paramaribo onderhouden hebben hun actie opgeheven. Ze hadden maandagochtend de dienstverlening lamgelegd, omdat ze hun beloofde brandstofcompensatie nog niet hadden ontvangen. "Het geld is gestort op onze bankrekeningen. We gaan nu weer aan de slag", zegt boothouder Dhiraj Raghoebar namens zijn collega's tegen de Ware Tijd.

Het ging om bijkans SRD 1,2 miljoen voor de ongeveer zeventig boothouders die de vijf vaarroutes op de Commewijne- en Surinamerivier onderhouden. Volgens Raghoebar hadden de boothouders geen geloof meer in beloftes van overheid. "We zijn sinds 1 november bezig om het geld los te krijgen en er werd telkens gezegd dat we bijvoorbeeld een week moesten wachten", vertelt hij.

"Het gaat om een wilde actie", reageerde Ann Sadi, voorzitter Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC), maandagochtend tegenover de Ware Tijd. De boothouders van de vier overige trajecten voeren normaal. Sadi wijst erop dat er zaterdag is vergaderd met het gros van de leden, waarbij er is besloten om tot woensdag te wachten op de uitbetaling van de brandstofcompensatie. Volgens Sadi moeten de boothouders rekening houden met de consequenties van hun actie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina