Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abrahams twijfelt niet aan verkiezingswinst NDP

Abrahams twijfelt niet aan verkiezingswinst NDP

16/12/2019 08:03 - Naomi Hoever

De drukbezochte partijbijeenkomst van de NDP te Geyersvlijt.

De drukbezochte partijbijeenkomst van de NDP te Geyersvlijt. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Wij gaan weer voor de overwinning. Het zal een grandioze overwinning worden op 25 mei”, zegt een zelfverzekerde Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, aan de Ware Tijd na afloop van een partijbijeenkomst in Geyersvlijt. “Omdat de NDP een visie heeft, we weten hoe om te gaan met het land en zullen het niet terugbrengen naar de koloniale heerser”, onderbouwt hij zijn bewering.

Abrahams zegt dat de parti­j ook opkomt voor jongeren, vandaar dat zij ook de grootste groep is die zich aansluit. Volgens de ondervoorzitter zijn jongeren bij geen enkele partij zo op de voorgrond als bij de NDP. Als het nou is in DNA, regering of parastatale instellingen. Ze hebben overal een plaats binnen de partij. In alle lagen binnen de samen­leving bekleden ze posities.

"Wij zijn de enige nationale partij. Het is niet in een jaar gebeurd. Wij hebben er bijna veertig jaar over gedaan. Dat is de kracht van de NDP. Daarom hoeven wij niets te vrezen." Abrahams stelt dat de partij recht op haar doel afgaat en weet dat de overwinning daar is.

Geconfronteerd met de bewering dat buitenlanders worden genaturaliseerd zodat ze op de NDP kunnen stemmen zegt hij dat het niet mogelijk is: "Ik verwacht alles van de tegenstander. De ene leugen na de andere. Alleen zij die vijf jaar in Suriname wonen mogen genaturaliseerd worden. Of je moet in Surina­me zijn geboren dan mag de president dat doen. Ik laat ze met hun verhalen. Er is een wet dus het kan niet."

De bewering van Abraham­s ten spijt zijn er gevallen bekend van personen die via een versnelde procedure zijn genaturaliseerd. Verwezen kan worden naar de governor van de Centrale Bank, Robert van Trikt. Vóór zijn aanstelling was hij Nederlander. Via een versnelde procedure is hij Surinamer geworden.

Hetzelfde geldt voor de Cubaan­se artsen die in Surina­me zijn komen werken. Ook voor hen is een versnelde procedure toegepast. Dit zei de directeur van CBB, Dennis Menso, kortgeleden tegen de krant.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina