Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon En Fa vierde in World Cup Brisbane

Tjon En Fa vierde in World Cup Brisbane

15/12/2019 06:41 - Terence Oosterwolde

Met zijn vierde plek in Brisbane leverde Jaïr Tjon En Fa zijn beste prestatie tot nu toe in het World Cup-seizoen.

Met zijn vierde plek in Brisbane leverde Jaïr Tjon En Fa zijn beste prestatie tot nu toe in het World Cup-seizoen. Foto: iamtrackcycling  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa heeft niet zo lang terug net naast eremetaal gegrepen tijdens de Tissot UCI Track Cycling World Cup in Brisbane. Op de 200 meter sprint werd hij zondag in de strijd om de bronzen medaille verslagen door de Australiër Matthew Glaetzer en eindigde hij als vierde.

In de eerste race was het verschil tussen de twee baanwielrenners zeer miniem: 0,002 seconde. Glaetzer pakte de tweede race en dus het brons met een verschil van 0,445 seconde. In zijn vorige World Cups werd Tjon En Fa achtste, zesde en negende. Voor de tweede opeenvolgende race veroverde de Pool Mateusz Rudyk de gouden plak.

In Brisbane, Australië verschenen 32 renners aan de start. Tjon En Fa klokte na een snelheid van 75,282 kilometer per uur 9,638 seconden in de kwalificatie, goed voor de vijfde plek. Hij verbeterde daardoor voor de derde wedstrijd op rij zijn sea level personal best na 9,776 seconden in Hong Kong en 9,765 in Cambridge.

Tjon En Fa, die als dertigste startte in de kwalificatie, ontdeed zich in heat één van de zestiende finales van de Rus Nikita Shurshin (28ste in de kwalificatie in 10,100 seconden). In de vijfde serie van de achtste finales was hij sterker dan de Japanner Tomoyuki Kawabata (twaalfde in kwalificatie in 9,741 seconden).

De Surinamer werd in heat vier van de kwartfinales gekoppeld aan Ethan Mitchell van Australië, die in de vorige ronde had gestunt door Nicholas Paul van Trinidad en Tobago uit te schakelen. Tjon En Fa liet zich niet verrassen en was in twee races beter, waarbij de verschillen 0,503 en 0,043 seconde waren.

Daardoor plaatste hij zich voor de halve finales, waarin torenhoge favoriet Rudyk zijn tegenstander werd in de eerste serie. De Pool had goud gewonnen bij de vorige World Cup-race in Cambridge en had zowel in Nieuw-Zeeland als Australië de snelste tijd gereden in de kwalificatie. Rudyk schudde de Surinamer in twee races van zich af.

In de finale kwam de Pool uit tegen Nieuw-Zeelander Sam Webster. Na een vijfde plaats en twee vierde plekken, sleepte Rudyk voor de tweede World Cup-race op rij het goud in de wacht. Tjon En Fa moest het brons voor Glaetzer laten. In januari 2020 rijdt de Surinamer in Milton, Canada in de zesde tevens laatste World Cup-race.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina