Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV-minister op Cuba

LVV-minister op Cuba

15/12/2019 22:23

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij.  

PARAMARIBO - Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Cuba. Dit om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen, meldt het NII.

Het ministerie doet er alles aan om de input voor de rijstsector, zoals ureum, zo aantrekkelijk mogelijk te maken en spoedig deze binnen te halen. Parmessar zoekt al geruime tijd nieuwe exportmarkten voor Suriname. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd. Zij worden ook betrokken bij deze zoektocht.

In dit kader zijn er bezoeken aan de verschillende landen geweest bijvoorbeeld Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft reeds belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs. Naast deze twee genoemde landen zijn er op dit moment gesprekken gaande met de landen als Canada, Guadelope en Martinique.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina