Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensmil wint met SFA Lumberjacks

Kensmil wint met SFA Lumberjacks

15/12/2019 01:58 - Terence Oosterwolde

Kensmil wint met SFA Lumberjacks

Gavin Kensmil scoorde drie van zijn vier baskets, had vijf rebounds, vier assists en één steal. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Stephen F. Austin University heeft na een spannende game Louisiana Monroe University met 66-59 verslagen in de NCAA Division I. De Surinaamse basketballer Gavin Kensmil eindigde met zes punten, vijf rebounds, vier assists en één steal voor The Lumberjacks (8-2).

Kensmil, die in de basis stond, speelde 29 minuten. Hij scoorde drie van zijn vier schoten. Zijn eerste basket kwam al na twee minuten toen hij uit een assist van Kevon Harris de score op 3-6 bracht. Met 16:22 pakte hij een offensive rebound en scoorde een put back: 5-6. Kensmil's laatste basket kwam met nog 7:46 in de tweede helft. Daarmee verkleinde hij het verschil naar vijf punten: 45-50.

In de eerste helft hielden The 'Jacks' en Warhawks elkaar in evenwicht: 27-27. Na een basket van Cameron Johnson stond het 43-43 met 11:09. In de voorgaande negen minuten namen teams beurtelings een voorsprong, die niet meer dan drie punten bedroeg. Maar na de basket van Johnson ging Louisiana Monroe in Nacogdoches, Texas op een 7-0 run, die Kensmil beëindigde met zijn basket.

Met 5:29 stond het nog 54-50 voor de bezoekers. Kensmil ging toen eruit met zijn vierde persoonlijke fout. Zijn SFA-teamgenoten braken de strijd open en stelden de zege veilig met een beslissende 16-0 run, waarmee de achterstand van vier punten werd omgetoverd in een voorsprong van twaalf punten: 66-54. Met 2:45 bij een 55-54 voorsprong werd de Surinamer weer ingezet.

Harris maakte een game-high zeventien punten voor The Lumberjacks. Ook Roti Ware (15) en Johnson (12) scoorden in dubbele cijfers. Het trio had samen acht three-pointers. Jalen Hodge eindigde met zeventien punten voor The Warhawks. Michael Ertel en JD Williams scoorden twaalf om tien. SFA speelt woensdag weer voor eigen publiek in het William R. Johnson Coliseum tegen Houston Baptist.

Utah State University met de Surinamer Roché Grootfaam ging zaterdagavond in Salt Lake City, Utah met 64-68 ten onder tegen de Brigham Young University. De wedstrijd in Vivint Smart Home Arena was onderdeel van de Beehive Classic. Bij de rust hadden The Cougars een 35-28 voorsprong. Voor Utah State de tweede nederlaag. Alphonso Anderson leidde The Aggies (10-2) met veertien punten. Abel Porter had er dertien, Sam Merrill en Neemias Queta elk elf.

Grootfaam kwam zaterdagavond niet in actie. In de vorige wedstrijd - op 10 december voor 6.006 toeschouwers in Dee Glen Smith Spectrum in Logan, Utah - had de Surinamer drie van zijn vier baskets gescoord. Hij eindigde met zes punten en vier rebounds en speelde achttien minuten in de 94-49 overwinning op Saint Katherine University. The Aggies spelen op 18 december als onderdeel van de Battleground 2K19 in Houston, Texas tegen de University of South Florida.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina