Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Surinamers spannen samen met buitenland'

Bouterse: 'Surinamers spannen samen met buitenland'

15/12/2019 00:51 - Naomi Hoever

Aanhangers luisteren naar NDP-voorzitter Desi Bouterse zaterdagavond tijdens een vergadering in Geyersvlijt.

Aanhangers luisteren naar NDP-voorzitter Desi Bouterse zaterdagavond tijdens een vergadering in Geyersvlijt. Foto: dWT  

PARAMARIBO - NDP-voorzitter Desi Bouterse zegt dat er personen zijn in Suriname die bewust hand- en spandiensten verlenen aan het buitenland. Hij sprak bij de opening van een infocentrum van zijn partij, zaterdagavond aan de Bonistraat in Geyersvlijt.

Het samenspannen met het buitenland wordt volgens de NDP-voorzitter gedaan om het proces tot dekolonisatie terug te dringen. "Ze willen ons terugbrengen in handen van de bakra basi. Un taki: 'bakra basi a kaba'. De bakra basi gaat ze helpen met propoganda, scenario's, met leugens en vonnissen schrijven."

Bouterse zegt dat het een scenario is geweest om het staatsbezoek aan China te overschaduwen met het uitspreken van een vonnis tegen hem. "Het bezoek was in één woord geweldig. Wat we in China hebben neergezet gaan ze niet weg kunnen halen. Men was bang en wilde het succes neerhalen. Terwijl we daar zijn horen we iets van een vonnis. We konden het in China niet volgen, maar hebben het wel gehoord via Den Haag. Terwijl we in China waren, probeerde men de zaak te downgraden."

Volgens de partijleider gaan de scenario's door. Er is naar zijn weten een poll gehouden waaruit zou moeten blijken dat de NDP'ers Bouterse niet meer willen. "Den man taki den no wani Bouterse. Efu a volk no wani Bouterse da poti wan tra man. Belly b'o bun. Son bigi kondre e kisi law man leki president", sneerde hij naar Edward Belfort van Abop.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina