Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alsnog akkoord bereikt op klimaatconferentie

Alsnog akkoord bereikt op klimaatconferentie

15/12/2019 13:53

Alsnog akkoord bereikt op klimaatconferentie

Foto: Bloomberg.com  

MADRID - Ruim veertig uur na de geplande sluiting van de klimaatconferentie COP 25 in Madrid zijn de deelnemers alsnog tot een slotakkoord gekomen. In de slotverklaring, na twee weken onderhandelen, hebben alle staten toegezegd om hun klimaatbeschermingsdoelstellingen voor 2030 volgend jaar "zoveel mogelijk aan te scherpen".

Doel van de conferentie was om het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 te versterken. In dat akkoord spraken de landen af de opwarming van de aarde te beperken tot twee graden Celsius. De standpunten van de deelnemers lagen in Madrid ver uit elkaar. Het leek dan ook lange tijd onzeker of er een akkoord kon worden bereikt.

De milieubeschermingsorganisaties Greenpeace en Wereld Natuurfonds hebben forse kritiek op de uitkomst van de conferentie. Ze beschouwen de internationale inspanningen voor meer klimaatbescherming als "onvoldoende" en spreken van een "diepe crisis". "Deze klimaatveranderingsconferentie was een aanval op het hart van het Akkoord van Parijs", zei een woordvoerder van Greenpeace zondag. Dvhn.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina