Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Aanhouding Wayne Telgt geen NDP-scenario'

'Aanhouding Wayne Telgt geen NDP-scenario'

15/12/2019 03:16 - Naomi Hoever

Beweringen als zou de NDP de hand hebben in de aanhouding van NPS-topper Wayne Telgt wijst NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams resoluut van de hand.

Beweringen als zou de NDP de hand hebben in de aanhouding van NPS-topper Wayne Telgt wijst NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams resoluut van de hand. Foto: dWT  

PARAMARIBO - "Wil men zeggen dat wij de rechterlijke macht en de justitiële autoriteiten beïnvloeden?" reageert NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams op beweringen als zou de aanhouding van het hoofdbestuurslid van de NPS, Wayne Telgt, een set-up zijn vanuit het paarse kamp. Telgt is vrijdag in verzekering gesteld op verdenking van een zedenmisdrijf.

"U moet bij de politie zijn. Zij hebben hem aangehouden. Dan moet u ze vragen of het van de NDP komt. Ik ben daarvan niet op de hoogte", stelt de politicus op vragen van de Ware Tijd. Volgens Abrahams wordt de naam van de partij met bijna alles gelinkt. "De partij is zo groot, machtig en populair. Waar je ook gaat en wat er ook gebeurt zal je de naam van de NDP horen."

Hij zegt dat het verder onderzoek moet worden afgewacht. "Ik veroordeel niemand. Men zal bepalen wat er moet gebeuren." De bewering dat de NDP allerlei tactieken toepast om belangrijke spelers van politieke tegenstanders uit te schakelen, wordt verworpen door Abrahams. "U vraagt mij om dingen te zeggen. Maar u gaat mij niet verleiden om iets te zeggen. De zaak is bij de politie. Zij die hun dingen gedaan hebben moeten zich bij de politie verantwoorden."

Op de vraag of de NDP bang is voor de politieke opponenten zegt de ondervoorzitter: "Heb je ooit gemerkt dat de NDP bang is? Waarvoor moeten wij bang zijn? We zijn de grootste politieke partij. Wij hebben de politieke macht in handen. Wij bepalen wat er gebeurt in het land. Wij hebben zesentwintig zetels. Daar kan je niet omheen."

Bij de NDP is geen angst voor een mogelijk verlies van de politieke macht, zegt Abrahams op een vraag van de krant. "We zijn voor niets bang. We hebben zo lang in de oppositie gezeten. We zijn nu erin en hebben de politieke meerderheid. We zullen nooit bang zijn. Nooit niet. Waarvoor?"

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina