Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AZP is tien verpleegkundigen rijker

Verpleegkundig team AZP versterkt met tien personen

14/12/2019 18:36 - Aidy Pinas-Agodeba

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het verpleegkundig team van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is versterkt met tien personen. Vrijdag is de groep verpleegkundestudenten officieel toegelaten tot de beroepsgroep.

Een van de nieuwe verpleegkundigen, Chayenne Gessel, is heel trots. Ze omschrijft de vijf studiejaren als leerrijk en enerverend. "Wij zijn opgeleid om het leed van de patiënten te helpen verzachten. Ik wil hierbij dan ook alle docenten bedanken voor de ondersteuning, maar ook onze familie en vrienden die ons hebben bijgestaan waar nodig. Het is niet altijd makkelijk geweest en daarom zijn we er na vijf jaren heel trots op om aan de slag te gaan", zei Gessel tegen de aanwezigen. Ze deed de belofte zich volledig in te zetten voor de zieke mens.

Faucia Niamut, verpleegkundig directeur van het AZP, zei dat de geslaagden van meerwaarde zijn voor het ziekenhuis, vooral omdat er een tekort is aan kader. Braindrain is tegenwoordig ook een vraagstuk voor de ziekeninstellingen omdat de verpleegkundigen wegtrekken. Met deze tien erbij kan er in elk geval een wezenlijke bijdrage worden geleverd aan de patiëntenzorg.

Caroline de Baas, hoofd Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV), spoorde de geslaagden aan om door te studeren. Ze benadrukt dit bij haast elke certificaatuitreiking, omdat bij- en nascholing noodzakelijk is. Het beroep is dynamisch en verpleegkundigen moeten bij de tijd blijven. De Baas onderstreept dat het behouden en werven van verpleegkundigen hard nodig is voor de toekomst van Suriname.

Ze kon niet nalaten de pas geslaagden aan te manen om niet buiten hun boekje te gaan. "Jullie staan tussen twee werelden, verplegende en specialistische, maar blijf binnen je grenzen." De Baas benadrukte tot slot dat het ministerie van Volksgezondheid gaat voor kwaliteitswinst. Iedere verpleegkundige heeft hierbij een bijdrage te leveren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina