Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Para beschikt nu over rampenplan

Para beschikt nu over rampenplan

14/12/2019 16:58

Districtscommissaris Armand Jurel (links) ontvangt het rampenplan van zijn district van Jerry Slijngard van het NCCR.

Districtscommissaris Armand Jurel (links) ontvangt het rampenplan van zijn district van Jerry Slijngard van het NCCR.    

PARAMARIBO - Para heeft sinds vrijdag een eigen rampenplan. Districtscommissaris Armand Jurel ontving het plan van Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Het document kwam tot stand met input van verschillende diensten in het district, die zich van 2017 tot 2019 hiervoor hebben ingezet onder begeleiding van het NCCR en consultants.

Het plan is een handleiding voor het uitzetten van rampenbeheersing in Para en geldt als werkdocument voor het rampencomité van het district. Het voorziet in richtlijnen om maatregelen te implementeren en geeft het algemeen publiek een overzicht van de wijze waarop het district zal omgaan met een eventuele ramp.

Het rampenplan, dat dynamisch moet blijven, is ter beschikking gesteld aan diverse actoren in het district. Het document is ter behandeling aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee. Het is de bedoeling dat het plan tot wet wordt verheven, schrijft het Burger Informatiecentrum Para zaterdag in een persbericht.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina