Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS houdt spoedoverleg over kwestie Wayne Telgt

NPS houdt spoedoverleg over kwestie Wayne Telgt

14/12/2019 15:07 - Naomi Hoever

Wayne Telgt, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS).

Wayne Telgt, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS).  

PARAMARIBO - Het hoofdbestuur van de NPS is zaterdag in spoedvergadering bijeengekomen om te praten over de kwestie Wayne Telgt. De NPS-topper is vrijdag in opspraak geraakt. Hij zou een zestienjarig meisje hebben gemolesteerd.

De tiener zou net als Telgt werkzaam zijn bij Radio Apintie & Apintie Televisie Suriname, het station waar Telgt presentator en cameraman is. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst bevestigde vrijdag dat de presentator in verzekering is gesteld vanwege een zedendelict.

NPS-parlementariër Patricia Etnel zei zaterdag op het partijterrein 'Grun Dyari' dat er zo dadelijk een verklaring uitkomt. Daarna zullen NPS-leden interviews afstaan. Telgt was bij de verkiezing van 2015 lijstduwer en behaalde rond de vijfduizend stemmen. De welbespraakte Telgt is vrij populair onder jongeren.

 

Verklaring NPS

"De Nationale Partij Suriname (NPS) is geschokt over de inverzekeringstelling van het hoofdbestuurslid Wayne Telgt. De NPS vindt dat alle gelegenheid moet worden geboden aan de justitiële autoriteiten om haar onderzoek inzake deze kwestie te doen. De partij heeft een traditie van respect voor een vrij en onafhankelijk rechts- en justitieel systeem en wacht de resultaten van het onderzoek dat nu tegen Telgt gaande is met belangstelling af. Het hoofdbestuur van de partij is in een spoedvergadering bijeengekomen. Het bestuur volgt de zaak nauwgezet en zal op basis van de uitkomst zich beraden over eventueel te nemen stappen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina